Kad te bodri 1500 ljudi moraš da im predaš srce!

0
755

Sanjali su, marljivo radili uvučeni u svoja četiri zida, nisu se eksponirali, a onda su odlučili da pokušaju i uspjeli su Jedinstvo Bemax je ugraviralo svoje ime na trofej Kupa Crne Gore, Bjelopoljci su sa zadovoljstvom stavili svoj prvi pehar u nezavisnoj Crnoj Gori u vitrine kluba.

I promovisali Bijelo Polje u grad odbojke. Jer, makar ove sezone napravljena je zdrava atmosfera u dvorani Nikoljac. U hali u kojoj često nema struje, ali momci Darka Prebiračevića za to ne haju. Bitno im je da igraju odbojku i da oduševe navijače.

A upravo su to uradili pobjedom nad Budvanskom rivijerom u finalu Kupa (3:1), čime su skinuli narandžaste sa trona poslije 15 trofeja (sedam u Kupu, osam u prvenstvu)…

“Osjećaj je super. Dosta je Budvanima bilo 15. Osjetili smo da je pravi momenat, imali publiku na svojoj strani, a šanse su bile 50-50. Na kraju smo uspjeli. I cijeli grad je to vidio”, govori nam junak finala, Jovan Delić, koji je potpisao 24 poena.

Primač servisa ne može da sakrije oduševljenje, jer će sadašnja generacija Jedinstva uvijek biti reper za neke nove klince…

“Ponosni smo, naravno. Nikonije vjerovao 100 odsto da ćemo slaviti, jer je ipak Budvanska rivijera brend. Ali, poklopile su nam se kockice”, jasan je Delić, koji je uz srednjaka Radoslava Ćuka i tehničara Strahinju Kuburovića ljetos došao u Bijelo Polje…

“Godinama su momci koji su ovdje vrijedno radili, finansija za nešto više nije bilo, ali se dolaskom sponzora napravila dobra priča, a nas trojica smo popunili te problematične rupe. Svi smo zajedno ušli u sistem, ispunili smo san Bjelopoljaca. A i naš san je ispunjen. Kao Podgoričanin koji je igrao za Budućnost, želio sam da maknem Budvansku rivijeru sa trona”.

Publika u Nikoljcu je bila fantastična praktično na nogama je ispraćen svaki poen…

“To je publika koja grize, a kada te tokom cijele utakmice bodri 1.500 ljudi, dužan si da ostaviš srce na terenu. Upravo smo to uradili. Nosili su nas tokom cijelog meča”, poručio je Delić.

Kup je osvojen, a za vikend kreće plej of serija za prvaka države Jedinstvo Bemax u polufinalu igra protiv Budućnosti i ima prednost domaćeg terena (polufinale se igra na dvije dobijene utakmice). Titula?

“Idemo dalje, ali prvo da se slegnu utisci kod svih nas. Dobili smo najboljeg u državi, nadamo se da možemo da budemo najbolji. Sada nas se svi plaše. Međutim, ne smijemo da poletimo, idemo korak po korak. Na redu je Budućnost”, podvukao je Jovan Delić.

Ćuk: Da zaživi odbojka u Bijelom Polju

Došao je da bude startni srednji bloker, da bude prevaga u kriznim momentima, ali u najvažnijoj utakmici Jedinstva se povrijedio Radoslav Ćuk je utakmicu protiv Budvanske rivijere napustio pri rezultatu 17:9 za Bjelopoljce u prvom setu.

Bol u zglobu lijeve noge je bila prejaka…

“Loše sam se osjećao, jer nisam mogao da pomognem ekipi. Znao sam da će utakmica da bude teška, a povrijedio sam se praktično na samom startu. Međutim, pobijedili smo i to je najvažnije”, rekao nam je Ćuk, koga je odlično odmijenio Blažo Đuretić.

Učenik poznate i priznate ljubinjske škole odbojke (u Ljubinju su ponikli bivši reprezentativci Jugoslavije Đorđe Đurić, Strahinja Kozić…) se vidno komešao u ćošku za rezerve…

“Imao sam želju da uletim u teren, da igram do kraja. Cak sam i pokušao u trećem setu, ali jednostavno nisam mogao”.

Na kraju se sve dobro završilo Jedinstvo Bemax je podiglo trofej Kupa…

“To je najbitnije. Hvala navijačima, hvala saigračima što su svima nama priredili sjajnu noć. Trofej je važan za Jedinstvo, dosta znači zbog samog kluba, a nadam se da će odbojka da zaživi”, podvukao je Ćuk.