Juniorke spremne za Evropsko prvenstvo

0
257
Foto: cdm

Od danas su crnogorske juniorke u Đeru, gradu aktuelnog klupskog šampiona, a sjutra će prvenstvo Evrope otvoriti sa domaćinom, reprezentacijom Mađarske od 18.30 časova.

Prvi meč zakazan je sa favoritom za najsjajnije odličje. Naredni je sa Španijom, a posljednji sa Austrijom.

“Crvene” će 14. jula dobiti odgovor da li su preskočile grupu, što je glavni cilj. Potrebno je da osvoje jedno od prva dva mjesta.

“Kad god smo na veliko takmičenje odlazili sa prevelikim očekivanjima nijesmo dobro prolazili. Na ovo idemo mirne glave, sa željom da damo maksimum i do kraja da se borimo. Glavni cilj je da prođemo grupu u kojoj su teški protivnici. Na startu nas čeka domaćin kao favorit i veoma kvalitetan tim. Mađarska će, definitivno, biti najveći izazov. Ali, nama trebaju takve utakmice i radujemo se prvom izazovu. Sa Španijom i Austrijom je šansa. Španjolke su nam ostale dužne od prošle godine nakon remija. Nadam se da ćemo u Đeru znati da riješimo posao”, istakla je Nikolina Knežević.

Juniorsku rukometnu reprezentaciju sa klupe predvodiće nekadašnja šampionka i članica zlatne generacije Budućnosti i nacionalnog tima Suzana Lazović.

Nekadašnja pivotmenka okupila je ekipu 1. juna.

Spisak juniorki: Nađa Kadović, Marija Radović, Milica Raičević, Marija Božović, Ksenija Džeferović, Nikolina Knežević, Milica Trifunović, Ivana Godeč, Nikolina Vukčević, Anastasija Babović, Milica Anđušić, Nada Ćorović, Teodora Petković, Anastasija Marsenić i Lidija Vujadinović.