Juniori zbog nevremena propustili let za Beč i meč sa Češkom

0
1436

Zbog zastoja na putu i nemogućnosti da otputuju za Beč crnogorska juniorska rukometna reprezentacija neće stići danas na meč sa Češkom, koji je zakazan za 17 časova, a s obzirom na to da će samo prvoplasirane selekcije izboriti prolaz, jasno je da će ,,crveni“ i prije nego što stignu u Austriju izgubiti šanse da se domognu plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Totalna neizvjesnost počela je već u jutarnjim časovima. Snijeg koji je juče tek počeo da pada na putu Sutomore – Virpazar napravio je pravi haos, a zbog dva šlepera koja su se zaglavila i blokirala put, ekspedicija crnogorske rukometne juniorske reprezentacije skoro pet sati bila je u blokadi.

Višesatno čekanje da se konačno odblokira put skupo je koštalo ,,crvene“, koji su zbog kolapsa na putu propustili let iz Podgorice za Beč, gdje danas počinje kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Umjesto da budu u Austriji, juniori su sinoć prespavali u Podgorici, gdje će danas odraditi dva treninga, a sjutra ujutro otputovaće za Beč.

Ne znam šta da vam kažem, ovo je nevjerovatno. Naša muka počela je oko podne i jednostavno nijesmo mogli da se probijemo do aerodroma u Golubovcima. Tek oko 17 časova stigli smo u Podgoricu – potvrdio je Brano Božović, trener juniora za Arenu.

Prvi plan bio je da ,,crveni“ nastave putešestvije autobusom do Beograda, kako bi jutros iz glavnog grada Srbije avionom otputovali za Beč. Međutim, to bi donijelo dodatni rizik, pa je put odložen za sjutra.

Jasno je da ne možemo stići na prvi meč sa Češkom. Nastojaćemo da sjutra otputujemo za Beč, kako bi odigrali preostala dva meča protiv Mađarske i Austrije – dodao je Božović.

Crna Gora neigranjem meča protiv Češke izgubila je šanse da bude prva u grupi 6 i samim tim već je jasno da se neće plasirati na prvenstvo svijeta, a sada je jedini cilj da se preostala dva meča odigraju, kako ne bi doživjela totalni debakl.

Nadam se da ćemo uspjeti da stignemo i da ćemo odigrati naredna dva meča. Odradićemo dva treninga u Podgorici, pokušati da zaboravimo na sve probleme, mada je ovaj dan neizvjesnosti zaista za nezaborav – kazao je Božović.

Crna Gora trebala je danas (17h) da igra protiv Češke, a već sjutra (16h) da se sastane sa Mađarskom, dok je za 8. januar zakazan duel protiv domaćina, Austrije.