Jovović: Možemo da se nadmećemo sa svima, Crna Gora je to pokazala

0
371

Fudbaleri Crne Gore sazanali su juče ko će biti njihovi protivnici u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

Na jučerašnjem žrijebanju, u Dablinu, voljom kuglica odlučeno je da se Crna Gora takmiči u grupi A i to protiv selekcija Engleske, Češke, Bugarske i Kosova.

Naši “Hrabri Sokoli” opet će gostovati na Vembliju selekciji Engleske. Stari rival je i reprezentacija Češke koja je bila bolja od naše selekcije u baražu za Evropsko prvenstvo koje se odigravalo u Poljskoj i Ukrajini.

I fudbalska reprezentacija Bugarske nije nepoznanica. Sa njima smo bili u grupi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko 2012. godine.

Jedini protivnik sa kojim se naša selekcija do sada nije sastajala je reprezentacija Kosova. Fudbaleri ove selekcije napravili su odličan rezultat u Ligi nacija. Takmičili su se u Ligi D u grpi 3 i osvojili prvo mjesto.

Crnogorski fudbaler i igrač češkog Jabloneca, Vladimir Jovović, u razgovoru za naš portal kazao je da su svi protivnici u grupi teški, ali da je Crna Gora pokazala da može da igra sa svima.

“Jedna izuzetno teška i nezgodna grupa gdje je Engleska favorit a ostale četiri selekcije imaju jednake šanse da odu na Evropsko prvenstvo. Možda smo dobili i najbolju ekipu iz tog petog šešira, ali, sve u svemu grupa u kojoj možemo da se nadmećemo sa svima pa čak i sa jednom Engleskom. Pokazala je to Crna Gora više puta do sada”, kazao je Vlado Jovović za naš portal.

Obzirom da je fudbaler Jabloneca i da je u Češkoj već drugu sezonu, Jovović je prokomentarisao i njihov nacionalni tim koji će nam biti protivnik u grupi a protiv kojeg nemamo sjajan bilans.

“Češka je jedna ozbiljna reprezentacija sastavljena od iskusnih igrača sa velikim brojem igrača iz domaćeg prvenstva i sa jednom grupom mladih igrača koji će biti silno motivisani jer su već sad postali nosioci reprezentacije. Izuzetno su fizički pripremljeni i disciplinovani u igri ali sigurno ekipa protiv koje može da se igra i protiv koje imamo velike šanse za dobar rezultat. Biće naravno veoma teško jer su to igrači koji igraju u jakim klubovima ali ja sam se do sada dobro upoznao sa češkim fudbalom i igrao sam protiv tih igrača tako da mogu sa sigurnošću reći da možemo do povoljnog rezultata”, naglasio je Jovović.

Za kraj razgovora upitali smo Vlada kakve su šanse da naša selekcija konačno izbori plasman na neko veliko takmičenje obzirom da će dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe otići na Euro i da Engleska može kroz Ligu nacija obezbijediti taj plasman.

“Ako budemo kompletni i uz malo fudbalske sreće možemo da ostvarimo dobar rezultat i da dođemo do jednog od ta dva mjesta koja vode na Euro. Radujem se tome jer mislim da imamo realne šanse da dođemo do plasmana na Evropsko prvenstvo”, kazao je Jovović na kraju razgovora.