Jovetić otpao za Bugare i Engleze, Savić pod velikim znakom pitanja

0
441
Foto: Filip Filipović

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković potvrdio je za Televiziju Crne Gore da protiv Bugarske i Engleske neće igrati Stevan Jovetić, a da su zbog povrede šanse minimalne da na terenu vidimo i Stefana Savića.

Naš nacionalni tim okupiće se danas u Podgorici i početi pripreme za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duele sa Bugarskom i Engleskom.

Crna Gora će sa Bugarskom igrati 22. marta u Sofiji, dok će tri dana kasnije u Podgorici ugostiti Englesku.

“Situacija je takva da Jovetić gotovo sigurno nije spreman, doći će obojica na okupljanje, možda ne danas, ali već sjutra, a za Savića su šanse minimalne. To je nešto što je ovog momenta realno, što je izgledno, a šta će se događati do petka, to je već pitanje za doktore”, kazao je Tumbakoviću intervjuu za TVCG.

Tumbaković je kazao da Savić ima povredu zadnje lože koja se desila spontano.

“Poslije jedne utakmice koju je igrao, osjetio je, pa je onda bio na klupi protiv Juventusa. Već nakon toga napravljen je detaljan pregled, urađena mu je magnetna rezonanca. Sada je u procesu oporavka, ušao je u proces fizikalne terapije i sada očekujemo da se to stanje iz dana u dan popravlja”, kazao je selektor.

Tumbaković kaže da za četiri godine gotovo ni jedno okupljanje reprezentacije nije proteklo bez nekog problema. Ističe da to može da toleriše u prijateljskim utakmicama, međutim, kada dođu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a nema cijelu ekipu, zapita se da li sve što radi ima smisla.

“Savić i Jovetić mnogo znače ovoj reprezentaciji i kao kvalitetni igrači i kao neko ko je tu i ko drži neku tenziju atmosfere, ambijenta, itd. Tako da je to veliki hendikep. Naravno, to nije opravdanje. Mi ulazimo u početak jednog takmičenja gdje imamo jednu veliku ambiciju i želju i tako ćemo se ponašati. To je naša odgovornost igranja za reprezentaciju”, kazao je Tumbaković.