Jovanka Radičević: Pokušali smo, dali sve od sebe…

0
1072

Jedan od najambicioznijih projekata u ženskom rukometu tužno je završio svoju priču…

Vardar ni iz petog pokušaja nije uspio da osvoji Ligu šampiona (tri treća mjesta i dva izgubljena finala), a i prije ovogodišnjeg fajnal-fora bilo je jasno da se gazda Sergej Samsonenko odriče ženskog rukometnog kluba i da će za mnoge zvijezde ovo biti posljednja šansa da u Skoplje donesu evropsku krunu.

Ipak, kao i prošle godine, na put im je stao moćni Đer, pa je pitanje da li će Vardar ikada više imati priliku kakvu je sada imao.

Dvije djevojke koje će od sljedeće sezone biti u novom klubu su i naše Jovanka Radičević (potpisala za CSM Bukurešt) i Andrea Klikovac (još nije poznato gdje).

“Makedonija treba da bude ponosna iako nijesmo uspjeli da donesemo trofej. Sada odlazim, ali Makedonija će ostati moj drugi dom”, rekla je uplakana Jovanka Radičević na skromnom dočeku ispred dvorane “Jane Sandanski” u Skoplju.

“Zahvalila bih svima. Pokušali smo, dali sve od sebe, ali nijesmo uspjeli da budemo šampioni.”

Jovanka Radičević tako ostaje na jednom peharu Lige šampiona koji je osvojila 2013. sa Đerom. Uz to ima i tri izgubljena finala 2012, 2017. i 2018. godine.

Podsjetimo, Vardar je jedini tim koji je svih pet puta bio učesnik fajnal-fora u Budimpešti, ali je grad na Dunavu uvijek napuštao pognute glave. Od sljedeće sezone završni turnir biće teško dostižan san.