Joksimović: Imamo potencijal i iskustvo

0
506

joksimovic-odbojkaCrnogorska odbojkaška reprezentacija ima šanse za dobar rezultat na kvalifikacionom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo (SP), koji će krajem maja biti održan u Skoplju, rekao je selektor Ivan Joksimović.

On je kazao da je glavni cilj crnogorskih odbojkaša plasman u narednu rundu kvalifikacija za SP.

“Dobre partije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (EP), kada smo bili blizu baraža, daju nam razlog za optimizam. Ekipa je sazrela, posjeduje neophodni kvalitet, kao i iskustvo koje je najvažnije za turnirsko nadmetanje”, rekao je Joksimović agenciji MINA.

On je podsjetio da će Crna Gora na kvalifikacionom turniru u Skoplju igrati u grupi sa Makedonijom, Ukrajinom i Albanijom.

Pobjednik grupe plasiraće se u treću rundu koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine.

Drugoplasirane selekcije iz svih šest grupa igraće od 2. do 6. oktobra u drugoj rundi kvalifikacija jedan turnir sa kojeg će u treću rundu po tri najbolje plasirane.

Joksimović je kazao da će Crna Gora u Skoplju igrati u izjednačenoj grupi, u kojoj će se za prolaz boriti sa Ukrajinom i Makedonijom.

“Iskustva koja smo imali sa Makedonijom daju mi razlog za optimizam. Ukrajina ima respektabilnu ekipu, većina igrača nastupa u ruskoj Lokomotivi iz Harkova, dok je, po meni, Albanija autsajder”, rekao je Joksimović.

On je kazao da je zadovoljan formom reprezentativaca, navodeći da u klubovima igraju na visokom nivou i da u narednom periodu očekuje potvrdu kvaliteta.

“Raduje me forma igrača, a najvažnije je da su zdravi i da na sve njih mogu da računam za predstojeće akcije. Naša reprezentacija tek treba da doživi zenit. Reprezentativci su glavni igrači u svojim klubovima, koji imaju takmičarskog iskustva. Većinu reprezentacije čine mlađi igrači, koji su, uz iskusne, Luku Šuljagića, Milana Markovića, Aleksandra Milivojevića i Ivana Rašovića na pravom putu da naprave rezultat vrijedan pažnje”, rekao je Joksimović.

On je kazao da crnogorsku reprezentaciju nakon kvalifikacionog turnira očekuje debitantski natup u Evropskoj ligi.

“U to takmičenje ulazimo sa mnogo želje i optimizma jer predstavlja odličnu priliku za afirmaciju crnogorske odbojke. Dobili smo ono što nam je bilo prijeko potrebno svih ovih godina”, rekao je Joksimović.

On je kazao da još uvijek nije poznat tačan datum početka priprema.

“Narednih dana u razgovoru sa ljudima iz Saveza i nakon toga odrediću tačan datum priprema, koje će biti obavljene u Crnoj Gori. Sigurno je da ćemo , kao i do sada imati sve neophodne uslove za što bolje pripreme”, rekao je Joksimović.

Prema njegovom mišljenju, nedavno završena odbojkaška sezona u Crnoj Gori bila je uspješna.

“Kompletna sezona crnogorske muške odbojke može se okarakterisati kao uspješna. Iako nijesmo uspjeli da se plasirammo na EP, kroz učešće Budvanske rivijere u Ligi šampiona kvalitet crnogorske odbojke podigao se na mnogo ozbiljniji nivo”, rekao je Joksimović.

On je kazao da u domaćoj ligi ima nekoliko mladih igrača koji pokazuju reprezentativni potencijal.

“U Prvoj crnogorskoj ligi ove sezone pojavilo se nekoliko interesantnih mladih igrača. Prije svega mislim na mladog Luku Babića koji dobrim igrama zavrijeđuje pažnju. Još nekoliko igrača trebalo bi da se nađe na širem spisku , oni bi u narednim godinama trebali da budu okosnica seniorske reprezentacije”, rekao je Joksimović.

vijesti.me