Johanson okupio “lavice”: Nešto moramo da unaprijedimo

0
798
Foto: Stefan Ivanović

Prva faza priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj je počela. Rukometašice Crne Gore su juče odradile prvi trening tokom EHF sedmice, u kojoj će odigrati i dva prijateljska meča sa Mađarskom u Đeru u petak i subotu.

Od 17 igračica, jedna je otpala – Đurđina Malović ima upalu Ahilove tetive i neće moći da pomogne reprezentaciji.

“Majda Mehmedović i Ljubica Nenezić se priključuju danas, a Đina ima problema sa povredom Ahilove tetive. Nije igrala posljednju utakmicu za Ferencvaroš, tako da će biti samo na tretmanima. Sve ostale su trenirale i dobro je biti ovdje, sa njima. Imali smo dug dan, dosta posla u sali za sastanke”, rekao je selektor Per Johanson.

Milena Raičević, Katarina Bulatović, Tatjana Brnović i Anđela Bulatović su imale problema sa povredama tokom priprema, ali su sada spremne.

“Pitao sam ih kako se osjećaju, rekle su da im nisu potrebni tretmani, da mogu nesmetano da rade. Treniraćemo jednom dnevno, što je dobro za djevojke, jer je Budućnost imala naporne pripreme, kao i Bukurešt i mađarski klubovi“, naglašava Johanson.

S obzirom na to da je došao neposredno pred Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, te da ni nakon toga nije imao puno vremena za uvođenje novih akcija, ovo okupljanje je prava prilika.

“Tokom ove sedmice ćemo probati nove stvari. Nešto moramo da unaprijedimo u igri, a nešto i da izbacimo, jer više ne funkcioniše ili je prevaziđeno. Moramo da nađemo i svježu krv kada su naše akcije u pitanju – istakao je švedski stručnjak.

„Lavice” u srijedu putuju u Đer, gdje će igrati i trenirati sa Mađarskom. Rival je trebalo da bude i Angola, ali ne dolazi.

“Dobro je što ćemo igrati prijateljske utakmice, koje su mi praktično prve otkada sam ovdje. One sa Srbijom su bile moje prve, zbog čega je bilo dosta tenzija. Angola neće doći, zbog čega ćemo igrati dva meča sa Mađarskom i odraditi jedan trening sa tom selekcijom“, zaključio je Johanson.