Jelena Vujičić pred EYOF: Medalju ne mogu da obećam, ali mogu to da ću dati svoj maksimum

0
241

Jelena Vujičić, mlada i ekstratalentovana skijašica sa Žabljaka, koja je prošle godine imala priliku da učestvuje na Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, sjajno je počela novu sezonu.

Na takmičenjima u Italiji, Bosni i Hercegovini (Pale, Ravna Gora i Jahorina) i u bugarskom Banskom, Jelena Vujičić je osvojila sedam medalja na FIS takmičenjima.

Pokazala je da se nalazi u jako dobroj formi uoči Olimpijskih igara za mlade (EYOF) koje se održavaju na Jahorini, planini na kojoj je Jelene nedavno osvojila srebrnu medalju.

 

“Osjećam se jako dobro. Fizički i psihički sam spremna za učešće na Olimpijskim igrama za mlade, a dobri rezultati na spomenutim FIS trkama su mi ulili i dodatnu dozu samopouzdanja. Skijanje je težak, naporan sport u kojem nijanse odlučuju. Da li mogu da stignem do pobjedničkog postolja? Medalju niko ne mogu da obećam, jer će konkurencija biti izuzetna jaka. Odlučivaće nijanse, a trebaće mi i malo sreće. Ono što mogu da obećam u ovom trenutku je da ću u obje trke pružiti maksimum, da ću se boriti do posljednjih atoma snage, a ljudski i sportski je nadati se da mogu da stignem do jedne od medalja”, naglasila je za Sport klub Jelena Vujičić.

Olimpijske igre za mlade (EYOF) održaće se od 9. do 16. februara na Jahorini, a svečano otvaranje je zakazano za 10. februar.