Jelena Vujičić: Osjećam uzbuđenje, sve zvuči nestvarno!

0
679
Foto: Reprezentacija.ME

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu biće održane od 9. do 25. februara, a Crnu Goru će u Južnoj Koreji predstavljati troje sportista: Eldar Salihović i Jelena Vujičić u alpskom skijanju, te Marija Bulatović u skijaškom trčanju.

Salihović i Vujičić će nastupiti u slalomu i veleslalomu, a Bulatović u trčanju na deset kilometara.

Najmlađa među njima, Jelena Vujičić je govorila za naš portal o predstojećim Igrama, gdje joj je pripala čast da nosi zastavu Crne Gore na otvaranju.

“Sama činjenica da su Olimpijske igre najveći sportski događaj i kad znam da ću imati priliku da se borim sa najvećim skijašima svijeta onda je suvišan svaki komentar. Mlada sam i budućnost je tek preda mnom, tako da sve zvuči nestvarno.”

Za prve Igre u njenoj karijeri postoje i trema i uzbuđenje…

“Svakako da postoji trema, ali mogu reći da je to više uzbuđenje od svega što predstoji. Vidjećemo kako će biti, znam da ću dati svoj maksimum, kao i do sada.”

Sigurno da je Jelena veliki potencijal i nada crnogorskog zimskog sporta. Učešće na prvim Igrama za nju će biti veliki motiv da nastavi sa napretkom.

“S obzirom da imam tek 17 godina i da se desilo ovako nešto na početku karijere, to može da bude podstrek za budući rad i trud.”

Jelena dolazi sa Žabljaka, koji se zahvaljujući njoj upisao na mapi svjetskih gradova koji imaju olimpijske sportiste. Podrška joj dolazi od sugrađana, ali najveća koju dobija je od svoje porodice.

“Kada znate da dolazite iz male sredine kao što je Žabljak koji nije imao priliku da se sretne sa ovakvim nečim i kad znate da ćete predstavljati svoj grad, Žabljak je ponosan na mene. Najveća podrška je porodica, da oni nisu bili uz mene kad je bilo najteže ne bih bila gdje sam sad. Glavni “krivac” je moj otac na čemu sam mu zahvalna. Zahvalna sam i selektoru Rajku Kosiću, koji mi je maksimalno pomogao.”

Mlada skijašica se posebno zahvalila Crnogorskom olimpijskom komitetu i Skijaškom savezu Crne Gore.

“Zahvaljujem se COK-u i Skijaškom savezu na čelu sa Dušanom Simonovićem i Vesnom Medenicom što su mi ukazali čast da nosim zastavu svoje države na otvaranju Igara.”

Zvanična potvrda učešća na najvećem sportskom događaju stigla je 23. januara, dan prije njenog 17. rođendana. Tako mlada može se pohvaliti da je ispunila san koji imaju svi sportisti.

“Iskrena da budem, kao što su svi rekli da se nisu nadali mom plasmanu na Igre, takođe nisam ni ja. Plan je bio da se kvalifikujem za Igre 2022. godine. Iznenadila sam i sebe i ostale. Ne želim da planiram unaprijed, ali ću se svojim radom potruditi da se plasiram i na sledeće Igre. Još više ću uložiti u sebe, moj napredak, jer mi je skijanje postalo život.”

Foto: Reprezentacija.ME

Vujičić će prva od crnogorskih takmičara osjetiti snijeg u Pjongčangu, pošto je ženski veleslalom zakazan za 12. februar, a dva dana kasnije vozi se ženski slalom. Marija Bulatović nastupa 15. februara, a Salihović će voziti veleslalom 18., a slalom 22. februara.