Jelena Dubljević: Obećavamo veliku borbu i iskrenu želju

0
456

Još šest dana ostalo je do starta Evropskog prvenstva za košarkašice, za crnogorsku selekciju to će biti treće uzastopno učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Naše dame danas putuju za Vršac, gdje će odraditi posljednji dio priprema pred odlazak na šampionat u Mađarskoj i Rumuniji, koje je na programu od 11. do 28. juna.

‘’Odradili smo veliki dio posla. Odigrali smo devet pripremnih utakmica kroz koje smo viđeli šta sve možemo još da popravimo. Dali smo šansu svim đevojkama da pokažu koliko znaju i umiju. Zadnja provjera je sa Srbijom i protiv njih ćemo igrati onako kako smo planirali za Evropsko prvenstvo. Nakon toga ulazimo u jednu grupu smrti, svjesni smo đe idemo. Najavili smo velike ciljeve, a možemo već u prvom kolu da završimo kako ne treba, jer je grupa izuzetno jaka. Svi ti timovi nominovani su za visok plasman, neki čak i za zlato. Oslanjam se na igračice koje su posljednji put bili blizu odlaska na Olimpijske igre. Te prve utakmice vazda su teške. Centralni događaj je četvrtfinale, a do toga se treba provući. Francuska je velesila, Ukrajina je ruska škola i izuzetno su neugodna reprezentacija’’, kazao je selektor Momir Milatović.

Podsjećamo Crna Gora će igrati u izuzetno jakoj grupi sa Češkom, RUmunijom, Ukrajinom I Francuskom.

‘’Mi smo odradili što je bilo do nas na pripremama. Odigrali smo dosta utakmica koje su pokazale naše kvalitete I mane.Uspjeli smo da između tih utakmica ispravljamo greške. Imamo još šest dana do početka šampionata, dosta vremena da se dobro koncentrišemo na Češku i da prvenstvo otvorimo kako treba. Veliki plus za nas je iskustvo od prije četiri godine. Zreliji smo kao igrači. Popravili smo individualni kvalitet. Nekoliko mlađih igračica prije četiri godine sada je steklo veliko iskustvo i imaćemo veliku podršku od njih’’, poručila je Jelena Škerović, kapiten Crne Gore.

Krilni centar Jelena Dubljević obećava veliku borbu na svakom meču.

‘’Vjerujem da smo dosta toga naučile sa prethodna dva šampionata na kojim smo učestvovali. Radili smo naporno, svjesni smo svojih obaveza kako pojedinačno, tako i kao ekipa. Važno je kako otvoriti prvenstvo, jer od toga dosta toga zavisi. Obećavamo veliku borbu i iskrenu želju da neke stvari iz prošlosti ispravimo i da pokušamo da napravimo korak naprijed. Mislim da će ovo Evropsko prvenstvo biti dosta izjednačeno.Španija će biti bez najbolje igračice ali oni su aktuelni osvajači Evrope. Tu je Francuska koja je poslije dugo godina kompletna, koja igra agresivnu košarku, tvrdu. Zatim Češka koja je u našoj grupi, koja je godina u vrhu i koja će igrati onoliko koliko joj dopuštimo. Tu je i Srbija koja igra presing svih 40 minuta. Promijenio se sistem takmičenja, svi traže svoju šansu. Meni se sviđa što nas svi smatraju autsajderima. Manje pritiska, ali to ne znači da ćemo igrati lošije. Moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu.’’

Dakle, izabranice Momira Milatovića iz Vršca će otputovati za Temišvar, đe će igrati utakmice preliminarne faze na predstojećem prvenstvu.

 

 

 

tekst/foto: Portal Analitika