Jelena Despotović umjesto u Budućnosti, završila u Krimu

0
1218
Foto: www.cristipreda.ro

Jelena Despotović vraća se u Mađarsku, priključiće se Debrecinu, a na kraju sezone napustiće ovu ekipu i nastaviti karijeru u Krimu. Možda i neočekivano, jer je crnogorska reprezentativka bila praktično završila posao sa “plavima”.

Zbog čega je došlo do zaokreta?

“Moja prva želja je bila da se vratim u Budućnost, ovo je moj grad, tu je i moja porodica, ali je, možda Krim u ovom trenutku bolja opcija. Igraću Ligu šampiona, mislim da je u najavi i stvaranje jake ekipe, a dobro ću trenirati” – kazala je Despotovića.

Ona je sa “lavicama” odradila EHF sedmicu, puna je poztivnih utisaka.

“Koristio je rad sa Slovenijom, iskusnom i ozbiljnom reprezentacijom. Radili smo najbolje što možemo, atmosfera je kao i uvijek bila super, nažalost nekoliko djevojaka je nedostajalo, ali se nadam da ćemo se kompletirati za junski baraž sa Bjelorusijom.”

Jelena smatra da su na pravom putu da se plasiraju na deseto uzastopno veliko takmičenje.

“Počeli smo da analiziramo Bjeloruskinje, dobili smo materijal i riječ je o ozbiljnoj reprezentaciji, sa dobrim bekovima. Čeka nas ozbiljan posao u junu i moraćemo da budemo na maksimalnom nivou.”

Cilj mlade cronogorske reprezentacije je da se približi ili zadrži igru prikazanu u utakimici sa Slovenkama. Nakon odmora “lavice” su letjele u terenu.

“To nam je bio cilj, da odbranu uvježbamo, kako bi ušle u taj brzi sistem tranzicije. Onda se mentalno bolje osjećamo od protivnika. Možda je izgleda lako, ali nije lako. U suštini sve kreće od odbrane.”