Jelena Despotović: Dobro smo radile, provjere jako bitne zbog Evropskog prvenstva

0
690
FOTO: BETA/AP

Prvi put nakon početka juna i kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, rukometašice Crne Gore će izaći na teren i imati prave provjere pred šampionat u Francuskoj, jer će igrati sa Mađarskom.

„Lavice” su od srijede u Đeru, gdje su trenirale sa timom Kima Rasmusena, sa kojim će se sudariti danas od 17.30 časova, a sjutra u dva sata ranijem terminu.

Obje selekcije su u najjačim sastavima i ovi dueli će biti prava najava onoga što mogu da urade u zemlji svjetskog šampiona.

“Dobro smo radile, selektor Johanson je zadovoljan kako izgledamo na terenu. Biće teške utakmice sa Mađaricama, koje su odradile pripreme sa A i B ekipom i odlično su spremne, jer je počela liga. Prošla su već četiri kola mađarskog prvenstva, a većina naših igračica se još sprema za Ligu šampiona. I pored toga, uvjerena sam da ćemo dobro odgovoriti rivalu“, istakla je Jelena Despotović.

Bek Debrecina dobro zna koliko je rukomet bitan Mađarima, čiji klubovi od države dijele 16 miliona eura.

“Mađarski rukomet je veliki projekat, dosta se ulaže. Reprezentacija se često okuplja, a i igračice se dobro poznaju iz klubova. Sigurno nam neće biti lako, ali su nam ove provjere jako bitne zbog Evropskog prvenstva. Nemamo dosta kontrolnih mečeva, trudićemo se da ova dva iskoristimo na najbolji mogući način“, zaključila je Despotovićeva.