Jedinstvo Bemax će pamtiti 2017.godinu

0
320

Odbojkaši bjelopoljskog Jedinstva pamtiće godinu na izmaku samo po lijepim stvarima. Najviše po trofejima. Osvojili su istorijsku titulu i Kup pehar za ponos i potvrdu apsolutne dominacije u Crnoj Gori. Nastupali su u Evropi, bez sreće u Ligi šampiona, ali su zato u CEV kupu uspjeli da prođu prvo kolo.

“Ovo je bila zlatna godina. Srce nas je vodilo do domaćih pehara. Istina, iza nas je bio veliki rad, kvalitet, ali to što su momci disali kao jedan odvelo nas je do velikih rezultata”, kazao je Darko Prebiračević, trener šampiona Crne Gore.

Malo im je sreće falilo u Evropi, možda da naprave još koji korak naprijed.

“U Ligi šampiona izvukli smo Omoniju kao nekog najlakšeg rivala, ali pred sami početak ekipa se pojačala sa četiri kvalitetna igrača. Bili su dosta iznad nas, ali na terenu nijesmo bili mnogo slabiji. U gostima smo odigrali kvalitetan prvi set, a onda nas je nedostatak samopuzdanja odvelo u poraz od 3:0. Kod kuće je, takođe, bila odlična utakmica, u prvom setu loptanas je dijelila od iznenađenja. Kod 24:24 nijesu svirali čistu loptu za nas, ali dobro. Nijesmo ni tu imali sreće. U CEV kupu smo dobili rivala po mjeri. Ali i protivnika iz lige kojaje makar za dva koplja isprednaše. Uspjeli smo sa Riječanima da odigramo kvalitetan meč prvo u gostima (po-bijedili 3:0), a onda kod kuće (3:1), što je bio najveći rezultat za nas. Mislim da niko nikad u Bijelom Polju nije ostvario pobjedu u evropskim kupovima, odnosno niko nije napravio korak dalje od prvog kola. Obje pobjede su bile nagrada za sve što smo uradili”, kazao je on.

Bjelopoljci su se od Evrope oprostili u Austriji. Od drugog kola, nijesu mogli dalje. Sada su okrenuti domaćim obavezama.

“Napadamo oba trofeja, što je naša obaveza”, dodao je on.

U bjelopljskom prvoligašu se vodi računa o mladim igračima.

“Imamo strategiju ili kodeks kako bi trebalo da funkcionišemo. Od 14 igrača, u sastavu je najviše četiri stranca. Vodim računa o tome, pa u postavi nikad nije više od 50 odsto igrača sa strane. Možda nam ova strategija neće dati rezultat preko noći, ali hoće na duže staze. Možemo da se pohvalimo da imamo sve kategorije”, dodao je on.

Posljednjih 14 godina Prebiračević u Bijelom Polju radi kao trener. Prošao je mlađe kategorije, bio asistent, a sa klubom, kao prvi trener, proslavio je najveći uspjeh.

“Posvećen sam klubu i poslu. Svjestan sam da su se neke stvari, u odnosu na prošlu godinu, promijenile. Napravili smo iskorak, postali smo intersantniji i van Crne Gore. Želja mije da se ovaj klub još više podigne i da dobije još veću širinu u smislu organizacije”, istakao je on.