Janović: Sada Taragona a onda krajnji cilj Evropsko prvenstvo

0
1222
Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Vaterpolo reprezentacija ima razloga da slavi nakon titule u Svjetskoj ligi, ali selektor Vladimir Gojković zna šta je krajnji cilj – da “ajkule” budu prave za dvadesetak dana kada krene Evropsko prvenstvo.

“Čestitam igračima, odigrali su odlično i pokazali karakter. Počeli smo dobro u finalu, ali su promašeni zicer uticali da ne uvedemo utakmicu u mirniji tok. Bilo je i nekih isključena za koja smatram da ih nismo zaslužili, ali zaista nemam nijednu zamjerku – igrači su sve odradili vrhunski. Izvukli smo se i zasluženo osvojili titulu“, rekao je Gojković.

Mlađan Janović: Igrali smo dva finala prije ovoga, u Podgorici i Nišu, bili polovično uspješni. Ovo je dobar rezultat, jer smo odigrali zaista dobar turnir. Ekipa je spoj mladosti i iskustva i možemo da budemo zadovoljni svime što smo uradili u Budimpešti. Čekaju nas Mediteranske igre, neki igrači neće ići u Taragonu, a zna se da je krajnji cilj da budemo spremni za Evropsko prvenstvo. Sada možemo da slavimo, ali i da se brzo vratimo treninzima”, rekao je Mlađan Janović.