Janović: Ponosan sam što sam kapiten ovoj reprezentaciji

0
346

Janovic_NikolaNikola Janović je sačekao crnogorske novinare nakon utakmice sa Srbijom (9:8), a onda ih i zamolio za predah od nekoliko minuta, jer jednostavno nije imao snage da odmah priča.

I tu je jasno koliko je meč bio težak, bitka je bila neprestana…

 

“Rovovska bitka, ja bih rekao. Presrećni smo, ovo je velika pobjeda i zaista je teško opisati ovaj osjećaj. Meč je bio jako težak, vidjeli ste kakav je Srbija protivnik, ali naše srce je bilo veće. Ovaj karakter i mentalitet imamo samo mi, ponosan sam što sam kapiten ovoj reprezentaciji”, rekao je Janović, dvostruki strijelac u derbiju.

 

Ipak, borba za medalju tek slijedi?

 

“Tako je, ali pustite nas da sada malo uživamo zbog ovog trijumfa koji zaista vrijedi. Spremićemo se, znamo zbog čega smo ovdje i dočekaćemo polufinale sa velikim motivom”, dodao je stariji od braće Janović.

 

Upravo je motiv bio presudan?

 

“Došlo je vrijeme da i mi pobijedimo u jednoj važnoj i neizvjesnoj utakmici”, zaključio je Janović.

 

Aleksandar Ivović je postao igrač utakmice.

 

“Kroz razgovore prije utakmice i po načinu na koji smo se pripremili sam znao da ćemo pobijediti. Odbranu s igračem manje smo igrali praktično kao da nas je više u vodi. Iscrpljeni smo, ali valjda je zbog toga i slađe kada ovako pobijedite”, istakao je Leka, kojem je pobjedonosni gol bio ukupno 15. na šampionatu.

 

vijesti.me