Janković: Ne postoje prijateljske utakmice

0
521
Foto: fscg.me

,,Hrabri sokoli“ odradili su trening na Kampu FSCG.

Utakmice kao što su ove sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom dobro dođu stručnom štabu reprezentacije Crne Gore u stvaranju ekipe za takmičarske mečeve.

Naredni izazov za ,,hrabre sokole“ je duel sa Slovenijom, 2. juna na Gradskom stadionu u Podgorici.

Ne postoje prijateljske utakmice, to su, ustvari, kontrolne utakmice. Na njima igrači treba da potvrde kvalitet i povjerenje koje su stekli kod selektora Tumbakovića i nas u stručnom štabu. Takođe, tu je i grupa igrača koji treba da dokažu svoj kvalitet kroz ove kontrolne utakmice. Zbog svega navedenog očekujem da i u meču sa Slovenijom vidimo koliko igrači mogu da odgovore zadacima, kazao je Aleksandar Janković, asistent selektora Ljubiše Tumbakovića.

Janković je objasnio negativne strane igranje u junskom terminu.

– Treba reći da je ovaj junski termin prilično težak, prvenstveno na psihološkom planu. Sezona je gotova, u našoj reprezentaciji ima igrača koji su veoma umorni, a ima i onih koji nijesu imali veliku minutažu iz različitih razloga. Ovaj junski termin je specifičan i ne znam koliko je dobar za odigravanje kontrolnih mečeva. Ali, to ne znači da nećemo raditi svoj posao i na utakmici sa Slovenijom, dodao je Janković.

Na utakmici u Zenici, selektor Tumbaković dao je priliku petorici debitanata.

– Gledamo u tom pravcu da još neki igrači budu zastupljeni, pogotovo jer su nam se povrijedili još dvojica iz prve postave koji su trebali da počnu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, rekao je Janković.

Stručni štab, čiji je Janković dio, nastaviće sa skeniranjem reprezentacija koje će igrati sa Crnom Gorom u Ligi nacija.

To je dio naših redovnih aktivnosti, tako je bilo i u prethodne tri godine. Pratićemo sve tri reprezentacije koje igraju sa nama u Ligi nacija. Srbiju ćemo gledati uživo na Svjetskom prvenstvu, Rumuniju i Litvaniju pratimo kroz njihove kontrolne mečeve, kazao je za kraj Janković.