Jadran Veterani prvak Evrope

0
668
Veterani Jadrana na prijemu kod predsjednika Opštine Herceg Novi (Foto: Opština Herceg Novi)

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić uručio je opštinsko priznanje prvacima Evrope, vaterpolo klubu Jadran Veterani.

Novljani su nedavno trijumfovali na Evropskom prvenstvu za veterane u kategoriji 35+ godina, koje je održano u slovenačkom Kranju i tako ostvarili veliki uspjeh za Herceg Novi i Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, igračima su čestitke uputili predsjednik Katić, potpredsjednik Miloš Konjević i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić. Oni su istakli da su veterani na najbolji način predstavili grad, u kojem je vaterpolo tradicija i simbol.

“Opština će nastaviti da pruža podršku klubu, jer su ovakvi rezultati pokazatelj koliko je ona opravdana”, poručio je Katić.

On je najavio da će lokalna uprava nastaviti da pomaže održavanje turnira vaterpolo veterana u okviru sportskog programa Praznika mimoze, za koji se očekuje da će i u narednoj godini u Herceg Novi dovesti najmanje 200 takmičara.

Priznanje je u ime kluba primio predsjednik Siniša Matijašević, koji je tom prilikom istakao da će članovi Jadran Veterana i ubuduće nastojati da uspješno predstavljaju svoj grad i promovišu vaterpolo.