Jadran u polufinalu Evrokupa!

0
1557

Jadran je u polufinalu Evrokupa!

Novljani su eliminisali italijanskog velikana Posilipo i plasirali se među četiri najbolja tima u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Nema dileme, ovo je veliki uspjeh – nakon 9:6 za Jadran u Napulju, revanš u Igalu je pripao protivniku (8:7), ali s tim porazom tim Vladimira Gojkovića može da se pomiri, jer je odbranio prednost iz grada pod Vezuvom.

Tim sa Škvera je uglavnom kontrolisao situaciju u revanšu, Posilipo je bio daleko od toga da anulira minus iz prvog duela, iako je kod rezultata 8:7 nešto manje od dva minuta prije kraja imao napad da ode na plus dva i unese nemir u redove crnogorskog šampiona.

Srećom po ekipu Vladimira Gojkovića, odbrana je odradila veliki dio posla, nakon četiri gola u prvoj, primila je još toliko u preostale tri četvrtine, pa Novljani nastavljaju put u Evrokupu.

Stefan Vidović je postigao dva gola za Jadran, a po jedan su postigli Vlado Popadić, Marko Petković, Danil Merkulov i Stefan Pješivac.

Kod gostiju, dva pogotka je upisao crnogorski reprezentativac Filip Klikovac, baš kao i Gavril Subotić i Paride Sakoja…

Jadran Carine – Posilipo 7:8 (5:4, 1:1, 1:2, 0:1)

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 2, Merkulov 1, Banićević, Moskov, Radović, Petković 1, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović.

Posilipo: Sudomljak, Kućoviljo, Rosi, Foljo 1, Klikovac 2, Matijelo, Rencuto Jodiće, Subotić 2, Vlahopulos, Marcijali 1, Dervisis, Sakoja 2, Negri.