Jadran slavio, Primorac poražen u Herceg Novom

0
379
Foto: wpolo.me

Odigrane su dvije utakmice 17. kola regionalne vaterpolo lige. Jadran iz Herceg Novog je lako izašao na kraj sa Mornarom iz Splita 10:5, dok je u istom gradu POŠK nadigrao ekipu iz Kotora sa 13:10.

Iako umorni od puta i utakmice koju su odigrali u srijedu protiv Pro Reka u Ligi šampiona, izabranici Vladimira Gojkovića su pobijedili Mornar sa 10:5 i na taj način donekle pomogli Partizanu u borbi za plasman na finalni turnir.

Novljani su pitanje pobjednika riješili tokom druge i treće dionice koje su dobili sa 4:1 i 3:0.

Najefikasniji u timu Jadrana bili su Aleksa Ukropina sa četiri i Vlado Popadić sa dva gola. Kod Mornara bolji od ostalih bio je Slavko Ćalić sa dva gola.

POŠK iz Splita koji se bori za opstanak u elitnom društvu deklasirao je Primorac koji je u prošlom kolu pobjedom nad Primorjem osigurao ostanak među najboljim timovima regionalne lige.

Pitanje pobjednika se nije postavljalo ni jednog trenutka, a krajnji rezultat 13:10 dovoljno govori o dešavanjima u bazenu.

Prevagu na tasu Splićana donijeli su Marko Elez, Marin Delić i Aljoša Kunjac sa po tri gola.

Kod Kotorana bolji od ostalih bili su Marko Gopćević sa tri i Toni Petrović sa dva gola.

17. KOLO: Mornar – Jadran 5:10, POŠK – Primorac 13:10. SUBOTA: Budva – Jadran Split, Partizan – Jug, Primorje – Mladost.

TABELA: Jug 48, Jadran 41, Mladost 37, Jadran Split 21, Mornar 20, Partizan 20, Primorac 16, POŠK 15, Budva 9, Primorje.