Jadran savladao Primorac, u finalu Kupa sa Budvom

0
487
Foto: PVK Jadran

Jadran Carine je u polufinalu Kupa Crne Gore savladao ekipu Primorca i plasirao se u finale gdje će braniti naslov osvojen prošle godine.

Nakon 3 minuta igre u prvoj četvrtini naš tim dolazi u prvo vodstvo na utakmici pogotkom Bojana Baničevića. Ali nakon toga serija Primorca od 3 gola što im donosi prednost od 1:3. To je bio i kraj prve četvrtine.

Na samom početku druge četvrtine Primorac postiže gol iz kontra napada za 1:4. Već u sljedećem napadu Petković smanjuje na 2:4. Još jedan gol naših momaka, ovaj put Drašković postiže gol iz kontra napada, 3:4. Jadranaši daju gas i još jednim golom Draškovića sa igračem više poravnavaju rezultat na 4:4. Na minut prije kraja druge četvrtine Primorac postiže gol i ponovo dolazi u prednost 4:5. Ali na polovini utakmice ipak nerješeno, Gardašević golom sa igračem više poravnava rezultat na 5:5.

U pravom napadu Primorca u trećoj četvrtini gol iz kontra napada za vodstvo od 5:6. Bomba Merkulova za 6:6. Još jedna bomba Merkulova za 7:6 u korist naših momaka. Radovićnastavlja bombardovanje gola Primorca i postiže gol za 8:6. Kontra napad našeg tim i Ukropina postiže gol za 9:6. Jadranaši ne smanjuju gas, još jedna bomba Merkulova za 10:6.

Na početku posljednjeg perioda Primorac postiže dva vezana gola i smanjuje prednost na 10:8, ali Ukropina u postiže gola za 11:8. Dva minuta prije kraja utakmice Draškovićpostiže gol sa igračem više za 12:8.

Budvani u finišu slomili otpor Katara

Budva je imala problema sa Katarom u drugom polufinalnom susretu, ali je na kraju opravdala ulogu favorita – tim Vida Lompara je slavio rezultatom 9:7.

Budvani su konstantno bili u vođstvu, ali su tek slomili protivnika tri minuta i devet sekundi prije kraja kada je Savo Ćetković donio velika tri gola prednosti – 9:6.

Najbolji u Budvi bio je Srđan Vuksanović, strijelac tri pogotka, Ćetković je postigao dva, a po jednom su mrežu Kotorana tresli Nikola i Boris Popović, te Branko Franeta.