Jadran propustio šansu: Novljani izgubili od Olimpijakosa

0
100
Foto: PVK Jadran

Vaterpolisti Jadran Carina odigrali su najbolji meč u Ligi šampiona ove sezone, ali su i nakon tri kola ostali na nuli.

Novljani su poraženi u Pireju od Olimpijakosa 8:7 u meču u kojem su uglavnom dugo bili u igri, imali šansu i da naprave iznenađenje…

Kvalitet i iskustvo Grka su na kraju, ipak, presudili, a pogodak vrijedan trijumfa postigao je Stilijanos Argiropulos minut i 23 prije kraja.

Đuro Radović je bio trostruki strijelac, Marko Petković je pogodio dva puta, a po jednom Vlado Popadić i Dušan Banićević.

Jadran je u prva dva kola gubio u Igalu od Juga i Solnoka, a u 4. rundi (8. novembra) sastaće se sa Špandauom u Berlinu.

Vladan Spaić kazao je da je večeras presudilo iskustvo Olimpijakosa.
“Kao što sam i rekao, ako utakmicu uvedemo u neizvejsnu završnicu imaćemo šanse. Tako je i bilo. Sve vrijeme je rezultat bio na klackalici, jedno vrijeme smo čak i vodili. Međutim iskustvo Olimpijakosa i naše greške u napadu su presudile. Okrećemo se utakmici Regionalne lige protiv Crvene zveze”, zaključio je Spaić
Trener Petar Radanović zadovoljan je igrom svojih momaka.
“Jedna velika borba, mislim da je bila prava vaterpolo predstava za sve ljubitelje vaterpola. Nismo uspjeli da uzmemo toliko željene bodove, ali momci su dali sve od sebe. Idemo dalje”, poručio je Radanović.

 

OLIMPIJAKOS – JADRAN CARINE 8:7 (2:1, 2:2, 2:3, 2:1)

Olimpijakos: Cerdevas, Milonakis, Skumpakis, Genidunijas, Joković 4, Buljubašić, Dervisis, Kakaris, Murikis, Gunas 1, Argiropulos 1, Mitrović 2, Živojinović.

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić 1, Obradović, Banićević 1, Averka, D. Radović, Vučurović, Đ. Radović 3, Spaić, Brkić, Petković 2, Đurović.