Jadran osvojio 30. nacionalni trofej i odbranio devetu titulu Kupa Crne Gore!

0
165
Foto: PVK Jadran

Jadran Carine nije dozvolio iznenađenje u Kupu Crne Gore, ali trofej koji je osvojio u sezoni 2019/20. pamtiće po tome da je i u polufinalu protiv Primorca i u finalu u duelu sa Budvanskom rivijerom naišao na ozbiljan otpor.

Na kraju, možda je tako i slađe – Novljani su deveti put zaredom osvojili ovo takmičenje, ukupno 11. u nezavisnoj Crnoj Gori.

U finalu protiv Budvana je bilo 9:8 u meču u kojem je pomalo neočekivano velika neizvjesnost trajala sve do posljednje sekunde.

Budvanska rivijera je čak imala i posljednji napad da dođe do peteraca, ali je šut Branka Franete s igračem više izblokiran.

“Očekivao sam da će biti teško, jer je Kup takvo takmičenje, rivalstvo dolazi do izražaja. Ove godine smo dosta umorni ušli u ovaj turnir, ali hrabrošću smo izvukli oba meča i osvojili Kup“, rekao je trener Jadrana Petar Radanović i dodao:

“Imali smo naporan meč sa Primorcem u polufinalu, prije nekoliko dana i protiv Barselonete u Ligi šampiona… Sve to je uticalo na nas i vidjelo se po ritmu. Srećan sam  zbog prvog trofeja koji sam osvojio na klupi Jadrana, ali još sam srećniji pristupom koji imaju igrači i prema treningu i prema utakmicama“, istakao je Radanović.

Budvanska rivijera je uradila sve da iznenadi favorita…

“Vjerovao sam da možemo da budemo konkurentni i da možemo da osvojimo Kup, jer sam dio ekipe koja ima fantastičnu hemiju. Bili smo blizu, ali vidi se i da imamo mnogo prostora za napredak. Za to i imamo opravdanje, jer smo kasno sastavili tim za ovu sezonu, ali već nakon četiri ili pet utakmica je bilo jasno igramo sve bolje i bolje. Čestitam Jadranu na još jednom osvojenom trofeju”, kazao je trener Budvana Drago Pejaković.

Đuro Radović je bio čovjek odluke – u posljednoj četvrtini je postigao dva tri pogotka, a odličnu podršku je imao i u Vladanu Spaiću, koji je takođe bio trostruki strijelac.

Foto: PVK Jadran

BUDVANSKA RIVIJERA – JADRAN CARINE 8:9 (1:1, 1:2, 3:2, 3:4)

Budvanska rivijera: Lazović (pet odbrana), Petrovski, S. Ćetković, Kovačević, Klikovac 1, N. Dragović, Ivović 1, Vukmirović 1, Ivanović, Milardović 4, P. Ćetković, Franeta 1, Mandić, Korać.

Jadran Carine: Tešanović (devet odbrana), Čagalj, Popadić 1, Obradović, Banićević, Averka, Mijušković, D. Radović, Đ. Radović 3, Spaić 3, Brkić, Petković 1, Đurović, Vučurović 1.