Jadran gost Pro Reku, Drašković: Igraćemo hrabro, pa što bude!

0
368
Foto: wpolo.me

Nastavlja se vaterpolo Liga šampiona. U 10. kolu Jadran iz Herceg Novog gostuje moćnom Pro Reku, Partizan na svom bazenu čeka Hanover a Jug je domaćin Breši.

Partizan sa najmlađim timom u Ligi šampiona nema šanse za plasman na F8, trenutno se bori za plasman na F4 regionalne lige, a Hanover je možda prilika da se stigne do prve pobjede u elitnom društvu.

Jug iz Dubrovnika u jednom od derbija kola čeka Brešu a pobjeda je od vitalnog značaja za plasman na finalni turnir.

Jadran putuje u Italiju na megdan Pro Reku. Iluzorno je trošiti riječi ko je favorit u duelu koji slijedi.

„Upravo tako. Reko je apsolutni favorit i sve osim pobjede momaka koje sjajno vodi Vlado Vujasinović bi zaista bilo veliko iznenađenje. Mi smo prilično umorni. Imali smo tri teška meča u nizu. Igrali smo protiv Solnoka, pa protiv Partizana i Mladosti. Sada slijedi Reko. Igraćemo hrabro, pa šta bude“, rekao je jedan od najboljih igrača Jadrana i reprezentativac Crne Gore Dragan Drašković za Sport Klub i nastavio:
„Nadam se da ćemo uspjeti da ponovimo partiju kao protiv Solnoka kada smo bili jako blizu iznenađenja i kada smo ostao je utisak oštećeni u samoj završnici jer nam je poništen gol Ukropine. Moramo da odigramo jako dobro u odbrani. Greške u napadu moramo da svedemo na minimum, a svaku priliku da koristimo kako bi parirali ekipi koja uz Solnok važi za glavnog favorita kada je riječ o osvajanju titule prvaka Evrope“.
U slučaju poraza Jadran bi na četiri kola prije kraja i dalje ostao u trci za plasman na finalni turnir na kome će ove sezone igrati osam klubova.
„Osvojili smo Kup Crne Gore, a plasman u Ligu šampiona je sam po sebi ogroman uspjeh. Tačno je da i u slučaju poraza od Reka imamo šanse da se nađemo na finalnom turniru. Ono što mogu da obećam je da ćemo se boriti do posljednjih atoma snage da ostvarimo cilj koji smo sami sebi postavili, a prioritet je i dalje titula u Crnoj Gori i plasman u finale regionalne lige, gdje bi u jednom meču mogli da iznenadimo Jug koji je favorit broj jedan“, naglasio je Drašković.
GRUPA A: Olimpijakos – OSC Budimpešta, Dinamo Moskva – Barseloneta, Partizan – Hanover, Jug – Breša.
TABELA: OLimpijakos 22, Barseloneta 18, Breša 17, Jug 16, Dinamo 16, OSC 7, Hanover 6, Partizan 0.
GRUPA B: Pro Reko – Jadran, Eger – Špandau, Solnok – Alfen, Steaua – Sabadelj.
TABELA: Pro Reko 24, Eger 19, Solnok 18, Špandau 18, Jadran 13, Steaua 9, Sabadelj 6, Alfen.