Jadran bolji od Partizana, Budva izgubila od Mornara

0
319
Foto: wpolo.me

Jadran Carine je pobijedio Partizan u Beogradu i nastavio da juri Mladost na drugom mjestu regionalne A1 lige.

Na Banjici je bilo 11:8 u derbiju koji je opravdao epitet i dugo nudio veliku nezvijesnost.

Bilo je svega – Novljani su dvije četvrtfine dominantno gradili put ka pobjedi, čak su i vodili rezultatom 7:2 kada je izgledalo da tri boda ne mogu da im izmaknu na bazenu sedmostrukog evropskog prvaka.

Ali, iako su Partizanu mogućnosti na svom bazenu uvijek veće od realnih, niko nije mogao da predvidi seriju od 5:0 kojom je poravnao na 7:7 i vratio stvari na početak. Bio je to, ipak, dovoljno jasan znak za Jadran da mora dodatno da “zapne” ako želi da slavi…

I reakcija je bila odlična – sa četiri vezana pogotka crnogorski šampion je pobjegao na 11:7 i pet i po minuta prije kraja konačno odbio nalet “crno-bijelih”.

Tim sa Škvera u subotu čeka duel protiv Mladosti na svom bazenu i ako slavi preskočiće “žapce” na drugoj poziciji.

BUDVA IZGUBILA TREĆI PUT ZAREDOM

Budva je poražena od Mornara kod kuće (8:6) i propustila je i drugu šansu u četiri dana da se približi osmoplasiranom Primorcu na bod.

Splićani, koji su sada preuzeli četvrto mjesto na tabeli, otpor izabranika Vida Lompara su slomili sredinom posljednje četvrtine kada su s dva brza pogotka poveli rezultatom 8:5…

Budvani su samo dva puta vodili (1:0 i 3:2), a posljednju šansu da uđu u uzbudljivu završnicu propustili su u drugom minutu posljednje dionice kada su kod rezultata 6:5 za Mornar propustili napad s igračem više.

Domaćinu je falilo bolje izdanje u napadu, a ispostavilo se da je izostanak Miloša Maksimovića zbog bolesti bio nenadoknadiv.

Partizan – Jadran Carine 8:11 (1:3, 3:4, 3:2, 1:2)

Beograd – Bazen na Banjici. Sudije: Adžić (Crna Gora), Golijanin (Srbija).

Partizan: Rističević (šest odbrana), Kasum, F. Janković 1, Lukić, Lazić, Tomić 1, M. Janković 2, Andrejević, Manojlović, Radanović, Radonjić 1, Aksentijević 2, Belopavlović, Vučinić 1.

Jadran Carine: Kandić (četiri odbrane), Ukropina, Popadić 1, Kriještorac, D. Radović, Merkulov 4, B. Banićević, Gardašević, Đ. Radović 2, Spaić 3, Drašković, Petković 1, Tešanović (jedna odbrana), Mijušković.

Budva – Mornar 6:8 (1:2, 2:2, 2:2, 1:2)

Budva – Bazen “Dragan Trifunović”. Sudije: Savinović (Hrvatska), Matijašević (Crna Gora).

Budva: Kralj (14 odbrana), Manojlović, S. Ćetković 1, Vuksanović 1, Mitrović 1, Jusuke 1, Adžić, N. Dragović, Vujašević, Popović 1, P. Ćetković 1, Korać, Bakić, Rašković.

Mornar: Šparada (šest odbrana), Čagalj 3, Erak, Solje, Ćalić 1, Živković, Krolo, Buha 2, Vrdoljak, Burić 2, Dužević, Kreković, Kordić.