Iz Kolašina se hvata dobar zalet – Adžić: Sve ide dobrim tokom i energijom

0
394

Obnavljanje snage je najteži i najkomlikovaniji dio priprema, ali sa dobrom podlogom, sa kojom su došle u Kolašin rukometašice Budućnosti, čini se da će do ponedjeljka, kada stiže ruski Astrahan, biti najbezbolniji.

Trener Dragan Adžić radi sa dest igračica. Od povrede i oprecija oporavljaju se još Milena Raičević, Suzana Lazović i golmanka Darli.

Vidi se da su obratile pažnju na stvari na koje smo im skrenuli pažnju kada smo završili sa obavezama u prošloj sezoni. Radile su na sebi, nakon testiranja, po dolasku u Kolašin, i dobijenih rezutata napravili smo plan i za sad sve ide dobrim tokom i energijom.” – istakao je trener „plavih“.

Rukometašicama Budućnosti u radu pomažu rukometaši kadeti iz Nikšića i Mojkovca.

Pomažu nam u dijelu kolektivne igre, koju želimo do kraja da sprovedemo. Ali, ovaj kondicioni dio sprovodimo sa manjim brojem igrača. I to ide dobro, bez obzira što nemamo kompletnu ekipu na raspolaganju, odnosno brojniju.

Adžić nam je objasnio i situaciju oko odsutnih igračica:

“Darli je tokom reprezentativnih obaveza pogoršala povredu stopala, na terepijama je, a vjerujem da će sljedeće nedjelje početi da brani. Oporavak kod Suzane Lazović teče željenim tokom i naravno da ćemo je sačekati. Neke elemente radi, ali oni su prilagođeni fazi oporavka. Čekamo sredinu avgusta, pregled kod doktora, nakon čega ćemo imati jasnu sliku kada može na teren. Mika se sve bolje osjeća, a ova njena pauza je posljedica angažmana protiv Bjelorusije. Oporavak je produžen, ali će i ona brzo na teren.”

Kristina Laslo, jedino pojačanje „plavih“ za sezonu koja ih čeka, polako hvata zalet.

“Vidi se da je posljednje četiri godine nastupala u jakoj ligi, pa je iskustveno jako dobra. Na toj poziciji srednjeg beka, ima organizacione sposobnosti, vrlo je motivisano došla, sa izrazitom željom da igra za Budućnost. I sve djevojke se trude da ubrzaju njenu adaptaciju na našu ekipu. Rezultati testova su pokazali na kojim segmentima moramo raditi, da je sačuvamo i podignemo na još veći nivo.”

„Plave“ su do sada odradile šest treninga. Imaju vremena i za analizu rivala u grupnoj fazi Lige šampiona.

“Počeli smo, upoznajem ih sa kvalitetom vrhunskih igračica iz Njemačke i Norveške. Dok je snagu Meca, dobar dio djevojaka, osjetio u prošloj sezoni.”