Ivović za CdM: Odbranom do zlata

0
462

ivovic vaterpoloCrna Gora je konačno u važnom meču odigrala finiš boje od Srbije. Pobjeda od 9:8 i plasman u polufinale veliki je podsticaj za novu generaciju kaže za naš portal Aleksandar Ivović, strijelac odlučujućeg gola 70 sekundi prije kraja.

 

Ivović se složio sa našom konstatacijom da je ova pobjeda za samopouzdanje važna koliko i ona u Malagi 2008.

 

Ova pobjeda je jako bitna, jer u odnosu na OI je promijenjeno pet igrača. Neki su se oprostili a neki zbog zdravstvenih problema nijesu sa nama tako da je ovo donekle nova ekipa. Dosada smo pokazali dosta na takmičenju.”- kaže popularniLeka i dodaje da je sinoć presudila mentalna pripremljenost.: “Sinoć nas je krasila psihička stabilnost i mirnoća koju u dosadašnjim mečevima sa Srbijom nijesmo pokazali. Svi naši mečevi završeni su golom razlike, a mi smo uvijek ispuštali pobjedu u finišu. Sinoć se to nije desilo, i posebno mi je drago zbog momaka koji su od ovog ljeta sa nama, da stiču taj pobjednički mentalitet.

 

U posljednjoj četvrtini Mlađan je promašio peterac, istu scenu vidjeli smo i prošle godine u Ajndhovenu i nakon toga je Srbija slavila. Pitali smo iAleksandra da li je pomislio isto, a nakon osmjeha odgovorio je:

 

Iskreno da vam kažem da nijednom nijesam sumnjao u našu pobjedu. Jer dok smo pripremali bili smo sigurni da bi mogli da ih savladamo. Znali smo da bi ta sportska sreća koju dosada nijesmo imali u međusobnim mečevima, mogla konačno da prevagne našu korist. Zaista tokom priprema smo se svi trudili, niko se nije štedio i mislim da smo tu sreću nakon promašenog peterca definitivno zaslužili, od prvog do posljednjeg igrača.

 

Nakon priče o sinoćnjoj pobjedi, okrenuli smo se duelu protiv Italije u polufinalu. Naši su jutros odradili odmah trening, nakon čega su vaterpolisti dobili slobodno popodne, pred susret sa Azurima.

 

Nijesmo nikad igrali važan meč protiv Italijana, jer smo se nekako uvijek mimoilazili. Jedino smo se sreli čini mi se 2010. u Zagrebu u grupnoj fazi. Bio je to vrlo čudan meč, sjećam se da smo igrali dan ranije duel u večernjem terminu protiv domaćina Hrvatske, a onda rano ujutro smo igrali susret protiv Italije koji smo izgubili zbog jednog rekao bih slučajnog gola sa 12 metara. Bili smo baš umorni tako da to nije i pravi pokazatelj odnosa snaga dva tima. Sigurno će biti neizvjesna utakmica jer oni su posljednjih godina u vrhu svjetskog vaterpolu. Vratili su se u potpunosti. Mislim da im to mjesto pripada. Sve im se poklopilo od dolaska selektora Kampanje. Igraju moderan vaterpolo, sa dosta plivanja, brz, pokretljiv i ne primaju mnogo golova, a i mi se trudimo da dobro branimo naš gol. Tako da očekujem tvrdu utakmicu na mali broj golova i ekipa koja bude koncentrisanija i bolje fizički pripremljena mogla bi da dobije meč.

 

Sa Ivovićem smo prokomentarisali i suđenje, pošto su Italijani na zaprepašćenje svih imali malo i sudijske pomoći protiv domaćina Španije.

 

Bio sam zaista začuđen sa nekim sudijskim odlukama, gledali smo meč uživo kako bi se bolje pripremili za protivnika u polufinalu. U par navrata su španski vaterpolisti dobili udarce rukom po licu koji nijesu sankcionisani isključenjem, ja se nadam boljem suđenju na našem meču.

 

Za kraj smo pitali našeg beka da li je sada zlato sada cilj?

 

Potajno se nadamo zlatu, ali idemo korak po korak. Nećemo da napravimo greške iz prethodnih godina kada smo najavljivali velike domete, pa smo klonuli duhu u završnicama turnira. Idemo korak po korak i mislim da možemo da se nadamo zlatu ako odigramo odbranu kao protiv Srbije.“- poručio je ministar naše odbrane ali i jedan od boljih napadača, Aleksandar Ivović. (cdm.me)