Ivanović za SK: Biće bolje narednog ljeta

0
929

Pobjedom nad Gruzijom odbojkašice Crne Gore su završili sa obavezama kada je ovo ljeto u pitanju.

Oslabljenje neigranjem Tanje Bokan jedne od najboljih odbojkašica Crne Gore koja je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i učešće u Evropskoj ligi propustila zbog privatnih obaveza, sa oporavljenom Ksenijom Ivanović, izabranice Dragana Nešića su imale mnogo uspona i padova.

Na kvalifikacionom turniru za plasman na Svjetsko prvenstvo koji je odigran u Sofiji, Crna Gora je pobijedila jedino Kosovo. Poražena je od Turske, Bugarske, Rumunije i Švajcarske.

U Evropskoj ligi Crna Gora je bila u grupi sa Ukrajinom, Francuskom i Gruzijom. Odigrana su dva turnira jedan u Tbilisiju, drugi u Nantu. Crna Gora je dva puta pobijedila Gruziju, dva puta je namučila, ali je poražena od Francuske i dva puta je ubjedljivo poražena od Ukrajine.

Ksenija Ivanović je rođena u Podgorici, branila je boje Budućnosti, Zrenjanina, Kleka, Šarlroe, Visbadena, a trenutno je član Telekoma iz Bakua.

Pomenuti klub je prošle sezone sa Ivanovićevom stigao do titule u Azerbejdžanu. Trener Telekoma je bio predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

U finalu Telekom je pobijedio Azereil čije boje brani Tanja Bokan.

Drago mi je što smo pobjedom završili ovu sezonu kada su reprezentativne obaveze u pitanju. Bilo je dobrih i loših stvari. Vidjeli smo šta nam nedostaje, na čemu treba da radimo. Najbolji primjer za situaciju u našoj selekciji je duel sa Francuskom u Nantu. Izgubili smo sve setove koji su igrani na razliku, a vodili smo u svim setovima. Sada nas očekuju klupske obaveze, a zatim novo ljeto i nova iskušenja. Ono što je dobro je činjenica da smo svi svjesni da moramo mnogo da radimo kako bismo narednog ljeta bile bolje nego ovoga“, kaže Ivanovićeva za “Sport klub”.

Važno je naravno i iskustvo koje smo stekli na svim utakmicama koje smo odigrale tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i Evropske lige”.

U svakom slučaju, stručni štab i odbojkašice očekuje mnogo posla kako bi naredno ljeto dočekali u formi dovoljno dobroj da Crna Gora bude konkurentna za plasman na Evropsko prvenstvo 2019. godine, što je cilj koji ova generacija i svi koji rade sa njom želi da ostvari.

Ljubitelji odbojke se prije svega nadaju da će Crna Gora biti kompletna i bez problema sa povredama. Lideri na putu ka Evropskom prvenstvu trebalo bi da budu upravo pomenute Ksenija Ivanović i Tanja Bokan.