Ivana Šunjević: Potrudiću se da ostvarim što bolje rezultate

0
448

Protekla godina ibla je uspješna za crnogorski sport, a jedna od onih kojima poseban razlog da dugo pamti 2014. godinu je džudistkinja Ivana Šunjević, koja je postigla najveće uspjehe u karijeri.

Iako ima samo 17 godina, takmičarka Džudo kluba “Arso Milić” uspjela je da skrene pažnju na sebe, a impresivnim rezultatima na takmičenjima zaslužila je priznanje Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji je Ivanu proglasio za najbolju mladu sportistkinju u 2014.godini

“Zahvalila bi se svima koji su glasali za mene što su mi omogućili da budem najbolja mlada sportistkinja Crne Gore. Za ove rezultate zahvalna sam roditeljima, bratu, kondicionom treneru Željku Kusovcu i treneru džudoa Zdravku Miliću što su mi pomogli da ova sezona bude što uspješnija. Svjesna sam da je to veliko priznanje, koje će mi mnogo značiti i koje će me dodatno motivisati u narednom periodu da budem još bolje”, kazala je Ivana Šunjević.

Mlada džudistkinja u 2014. osvojila je drugo mjesto na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, treće mjesto na kadetskom Evropskom prvenstvu, zlato na Evropskom kupu i Balkanskom prvenstvu.

“Zadovoljna sam ostvarenim u prethodnoj godini jer sam uspjela da na velikim takmičenjima osvojim medalje, čime sam dokazala da se veliki i mukotrpni rad uvijek isplati. Nije lako u velikoj i jakoj konkurenciji osvojiti medalju, ali uvijek sam se trudila da stignem što dalje i da potvrdim kvalitet”, dodala je Šunjević.

Ivana Šunjević posebno će pamtiti nastup u Nandžingu, gdje je ispisala novu stranicu crnogorskog sporta. Naša mlada džudistkinja uspjela je da osvoji srebrnu medalju, što je prvo odličje za Crnu Goru sa ovog takmičenja.

“Naravno da je lijep osjećaj i još veće je zadovoljstvo jer sam prva koja je Crnoj Gori donijela odličje sa ovih Igara”, ponosno je rekla Ivana.

Zbog napornog ritma takmičenja Ivana nije imala mnogo vremena za odmor.

“Svaki dan provedem na treninzima po nekoliko sati. Treniram u Džudo klubu “Arso Milić”, a zatim odlazim i na treninge u krofit klub “Spartanac”. Malo sam odmarala i odmah nastavila sa treninzim, kako bih dočekala naredne izazove”, rekla je Šunjević.

Poslije godine za ponos, Ivana će imati težak zadatak da u 2015. godini ostvari još veće rezultate, ali svakako da mlada džudistkinja ima velike ambicije.

“U 2015. godini očekuju me Evropsko i Svjetsko prvenstvo i potrudiću se da ostvarim što bolje rezultate , a nastojaću da uzmem i medalju. U junu ću nastupiti na Evropskim igrama u Bakuu, tako da ću imati veliki motiv da i na tom takmičenju ostavim što bolji utisak”, zaključila je Ivana.

 

ivana sunjevic

 

ivana sunjevic

 

 

 

 

Pobjeda