Ivana Godeč debituje za A tim u kvalifikacijama

0
451
Foto: w17euro2017.com

Ivana Godeč debitovaće za A nacionalni tim u četvrtak protiv Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine.

Pivot Budućnosti i kadetska reprezentativka sa 16 godina oblači dres seniorskog tima i biće rame uz rame sa još tri pivota – Emom Ramusović, Bobanom Klikovac i Tatjanom Brnović (18).

Debitantkinja je oduševila, njene karakteristike ozbiljno su je približile i prvom timu Budućnosti. Bila je na najužem spisku za pripreme, a šansu je dobila zbog otkaza Majde Mehmedović (problemi sa ramenom).

To nije jedina novost iz nacionalnog tima. Suzana Lazović zauzeće stolicu pored selektora Adžića, kao prvi pomoćnik, uz trenera golmana Ristovića.

Naša reprezentativka pauzira zbog zdravstvenih problema (do kraja godine), a klubu i reprezentaciji je potrebna u radu i sa mlađim selekcijama.  Selektor naših rukometašica opredijelio se za 16 koje će juriti prve kvalifikacione bodove – poslije Bara, „crvene“ u petak putuju u Italiju, a u nedjelju u Breši čeka ih novi duel.

U oba okršaja Adžić kreće sa tri golmana, internacionalkama, od kojih samo Marina Rajčić brani u Ligi šampiona (članica MEC-a). Ništa manje zapaženu ulogu, vjeruju svi, neće imati Alma Hasanić iz norveškog Storhamara i Ljubica Nenezić (Turska – Kastamono, nastupa u EHF kupu). – Bila sam zabrinuta zbog napuklog rebra, ali primjećujem da se iz dana u dan osjećam bolje. Istina, imam bol, ali nije opasno. Tu sam i spremna sam. Ovo je okupljanje počelo dobro i moramo tako da nastavimo – napomenula je Hasanić.