Ivan Giga Vuković potpisuje za Rabotnički

0
1304

Ivan Vuković ide u Rabotnički – nekadašnji najbolji golgeter Telekom 1. CFL danas će se priključi timu koji predvodi Viktor Trenevski.

Makedonska ekipa, koja je ljeta prošle godine eliminisana od Budućnosti u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, završila je pripreme u Antaliji, pa će se 30-godišnji napadač novim saigračima priključiti u Skoplju.

Trenevski, koji je preuzeo Rabotnički na početku sezone, neposredno nakon što su Makedonci eliminisani od Budućnosti, želi da ojača svoj tim u napadu u borbi za plasman u Evropu.

Njegova želja bio je i Darko Nikač, koji se prije dva dana iz budimpeštanskog MTK vratio Budućnost, ali se na kraju odlučio za Vukovića. Rabotnički je trenutno 4. tabeli makedonskog prvenstva.

Vuković je igrao za Zetu u nekadašnjoj ligi Srbije i Crne Gore. U Budućnost se vratio 2006. godine i za pet sezona pod Goricom postigao je 57 golova.

To ga je preporučilo splitskom Hajduku, gdje se zadržao dvije sezone, a pamti se fenomenalan gol koji je dao Interu na „Đuzepe Meaci” u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Vuković je potom igrao za korejski Seognam i OFK beograd, a 2015. se vratio u Mladost, sa kojom je prošle sezone osvojio titulu. U međuvremenu je bio član Makabija iz Netanje, ali nije nastupao ia Izraelce.

Vuković ima jedan nastup u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore.