Injigez: Rad, red i disciplina donose rezultat

0
317
Foto:twitter.com

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore po četvrti put ovog ljeta će nastupiti na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Novi selektor naše reprezentacije Roberto Injigez na konferenciji za štampu pred odlazak na pripreme za EP održanoj u prostorijama košarkaškog saveza, govorio je o onome što čeka naše djevojke.

” Igračice i cijeli stručni štab su veoma motivisani da u Češkoj ostvarimo što bolji rezultat. Bitno je istaći da je hemija među igračicama i stručnog štaba na zavidnom nivou, a atmosfera sjajna, što je bitan preduslov za stvaranje pravog tima. Naravno, rezultata ne može biti bez rada, reda i discipline. To je moj posao. Ako svi damo svoj maksimum, prije svega na treningu pa na terenu, sigurno ćemo ostvariti povoljan rezultat ” – kazao je Injigez.

Na pitanje da prokomentariše rivale u grupi, Rusiju, Belgiju i Letoniju, četrdesetdevetogodišnji stručnjak iz Vitorije kaže:

” Veoma komplikovana grupa. Rusija je glavni favorit za prolaz, ne samo za prolaz već i za jednu od medalja. Međutim, protiv Rusije igramo rasterećeno jer znamo da nemamo šta da izgubimo. Najvažniji, a ujedno i najteteži meč u grupi biće na samom početku, protiv Belgije. Start je veoma bitan, ako bude pozitivan, to vam daje vjetar u leđa i određenu dozu samopouzdanja koja može samo da pomogne ekipi. Belgija je opasna, mlada, atletski nadmoćnija ekipa željna dokazivanja. Biće veoma teško, ali sigurno je da i mi imamo šta da pokažemo.
Sada, ipak treba ići redom, prvo pripreme, a o protivnicima ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme ” –
zaključio je selektor naše reprezentacije.

Naše igračice putuju na Zlatibor, gdje će biti do 20. maja. Turnir u Francuskoj ih očekuje 30. maja, a put u Prag ih očekuje 14. juna.
Eurobasket 2017 na programu je od 16. do 25. juna u Češkoj, a protivnici u grupi su Rusija, Letonija i Belgija.

Pripreme su počele: Jelena Škerović, Snežana Aleksić, Božica Mujović, Jelena Dubljević, Kristina Raković, Jovana Pašić, Jelena Vučetić, Milica Milošev, Irena Matović, Marina Pejović, Milica Jovanović, Nataša Pejović, Dragana Živković, Anđela Bigović, Iva Perovanović i Andželik Robinson.