Injiges: Moramo da igramo kao tim, sa srcem!

0
319
Foto: PR Centar

Crnogorske košarkašice nadaju se da će pobijediti Slovačku i Island i napraviti odlučujući korak u kvalifikacijama za Eurobasket. Jelena Dubljević će najvjerovatnije biti spremna da pomogne maksimalno u mečevima koji se igraju 10. i 14. februara.

Slovakinje su prvi rival, a ta selekcija je u prve dvije runde ostvarila pobjedu manje od naših djevojaka koje su na vrhu grupe sa dva trijumfa.

“Imamo dvije važne utakmice. Posljednje dvije utakmice na domaćem terenu i vrlo je važno da pobijedimo oba meča. Neće biti lako. Imamo dva dana da odradimo dobre treninge u kompletnom sastavu i što bolje se pripremimo za meč. Slovačka je dobra reprezentacija i za njih je vrlo važan susret, možda i važniji nego nama.” – kazao je na pres konferenciji selektor Roberto Injiges.

Kapitenka Jelena Dubljević juče se priključila timu, a stigla je i Glori Džonson, pa je selekcija kompletirana za ovu akciju.

“Opet smo zajedno i kao što znate ovaj sistem takmičenja je težak za sve ekipe. Imamo sitnije povrede, Glori i ja smo se priključile kasnije i smatram da je najveći problem to što nećemo imati dovoljno vremena da se pripremimo zajedno, kao što je to bio slučaj u novembru. Cilj je da zabilježimo dvije pobjede, veliki plus je što ćemo biti na domaćem terenu u oba meča. Najbitnije je zabilježiti obije pobjede i tako se naći korak bliže Evropskom prvenstvu.”– poručila je Jelena, koja je imala problema zbog povrede noge, ali će biti u timu.

“Situacija je bolja. Meni se nerv “ukočio”, radim dosta radim sa strane, sinoć i jutros sam trenirala sa ekipom. Vjerujem da ću uspjeti da odradim dva treninga kompletna jer bez treninga nema ni dobre utakmice.”

Selektor Injiges nije želio da poredi i reprezentacije Slovačke i BiH koju smo pobijedili tokom novembra, jer su to dva potpuno različita tima. To, smatra, nije uopšte ni važno.

“Mi smo važni i to uvijek ponavljam. Neće biti lako ni protiv Slovačke, ali ni Islanda. Moramo 100 odsto da igramo na svakom meču, ako tako ne bude u problemu smo. Moramo da igramo kao tim, sa srcem, ako tako budemo igrali siguran sam da neće biti problema. Ova generacija mora da igra kao tim.” – smatra selektor.

Foto: PR Centar

Kapitenka Jelena Dubljević je na pitanje da uporedi prošlu i ovu generaciju naših košarkašica rekla da kvalitet postoji, ali da djevojke moraju samostalno puno da rade.

“Velika je razlika između prošle i ove generacije. Tada djevojke koje su nadolazile poput mene već su igrale u jakoj ligi, okušale se i u Evroligi. Postoji kvalitet i sada naravno, ali njihov nivo, način i odnos prema trening mora isto da se podigne, akcije od 10 dana ne mogu promijeniti njihovu ni sudbinu crnogorske košarkaše. Svaka igračica mora individualno da razmišlja o svojoj karijeri, da realno uvidi šta radi dobro šta radi loše, da bi se to na kraju, nadamo se sklopilo i da crnogorska ženska košarka napreduje. Savez ima strašan plan, okupljanja tokom ljeta, akcije u maju i to je veliki plus, ali svaka djevojka mora da prelomi šta želi od karijere.” – kazala je Dubljevićeva.

Susret Crne Gore i Slovačke je 10. februara od 19 sati u dvorani kompleksa Verde u Podgorici.