Injiges: Da nijesam optimista ne bih bio ovdje

0
327
Foto: FIBA / KSCG

U drugom poluvremenu smo uradili ono što je bilo potrebno, igrali smo jaku odbranu. Moramo da shvatimo, da je ta agresivnost ono što mora biti naš zaštitni znak. Imamo mnogo mladih košarkašica, uvijek moramo da igramo jaku odbranu, jer napad neće uvijek funkcionisati, izjavio je selektor crnogorskih košarkašica Roberto Injiges nakon trijumfa protiv Islanda.

“Zadovoljan sam drugim poluvremenom, ali ne i urađenim u ovom prozoru. Mislim da moramo da igramo bolje, ali je istina da smo imali problema mnogo zbog povreda. U novembru nadam se da će biti bolje. Volim da živim u sadašnjosti, tako da razmišljam o ovom trenutku. Tokom ljeta ćemo već početi pripreme za novembarske izazove. Moramo biti spremni, čekaju nas dva izuzetno teška meča. Uvijek sam optimističan, pa i sada po pitanju plasmana na Eurobasket. Da nijesam optimista ne bih bio ovdje.”, istakao je Injiges.

Reprezentativka Crne Gore Glori Džonson kazala je nakon meča da ona i njene saigračice nijesu igrale najbolju košarku, ali da su igrale čvrsto u većem dijelu meča.

“Dok god smo agresivnije i čvršće od protivnica bićemo uspješne. U pojedinim momentima nije nam išlo u napadu, nekada nijesmo bile prave u odbrani, ali smo ostale tim i to je ono što je presudilo.”, naglasila je Džonson.