Injiges: Crnoj Gori želim da slijedi svoj put

0
243
Foto: Saša Matić

Roberto Injiges nije više trener ženske seniorske reprezentacije Crne Gore i zvanično je juče objavio KSCG.

Španski stručnjak je nakon uspješnog završetka kvalifikacija za Eurobasket najavio kraj saradnje, zbog toga što mu je potreban odmor od velikih izazova na klupskom i reprezentativnom nivou.

Čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore kroz više razgovora pokušali su da zadrže Injigesa, ali uprkos svim naporima do novog dogovora nije došlo.

Španac je svoju odluku i javno saopštio putem tviter naloga.

”Obavještavam vas da sam odlučio da završim svoj selektorski mandat u Crnoj Gori. Savezu želim mnogo uspjeha i nadam se da će sa strpljenjem slijediti označeni plan koji smo zajedno napravili, ne samo kada je seniorska selekcija u pitanju, već i brojne mlade igračice i ekipe.”

”Moja odluka se temelji na potrebi da se odmorim, malo se ”isključim” i budem sa svojima ovog ljeta. To mi je, jednostavno, prijeko potrebno. Hvala Danilu, hvala Aleks, igračicama i svima koji su u nas podržavali i vjerovali u naš rad. Crnoj Gori želim da slijedi svoj put!” – stoji u drugom tvitu 51-godišnjeg trenera koji prenosi i prevodi FOS.

Upo­re­do sa re­pre­zen­ta­ci­jom Cr­ne Go­re, Inji­gez se u po­sled­nje dvi­je se­zo­ne na­la­zi na klu­pi ma­đar­skog Šo­pro­na, pri­je ko­jeg je bio tre­ner vi­ce­šam­pi­o­na Evro­pe Na­de­žde iz Oren­bur­ga.