Ilija Vukotić narednih pet godina fudbaler Benfike!

0
702

Prije samo mjesec dana Ilija Vukotić predstavljen je kao pojačanje portugalskog Setubala ali stvari su se ipak preokrenule u zadnji čas – reklo bi se na bolje.

Foto – Privatna arhiva

Omladinski reprezentativac Crne Gore raskinuo je ugovor sa “zeleno-bijelima” i narednih pet sezona nosiće dres Benfike.

Stvar je jasna – za Vukotića nije bilo mjesta u prvom timu Vitorije a klub iz Setubala nema B tim. Cijelu situaciju posmatrala je Benfika koja je Vukotiću dala sigurno mjesto u njihovom B timu, a igraće i za njihov omladinski sastav koji nastupa u U19 Ligi šampiona.

Mladom Cetinjaninu potrebni su mečevi što bi u slučaju da je ostao u Setubalu bilo vjerovatno nemoguće.

Najmlađi strijelac u istoriji crnogorskog prvoligaškog fudbala tako će imati čast da se u narednom periodu igrama nametne prvom timu portugalskog velikana, a liga šampiona za mlade biće takođe jedno veliko iskustvo za doskorašnjeg fudbalera Grblja.

“Zahvaljujem se Setubalu u svakom slučaju i želim im što bolji plasman u ovogodišnjem šampionatu. Ovo je za mene potpuno novi izazov i nadam se da ću se što prije uklopiti. Benfika je veliko ime u svijetu fudbala a na meni je da se igrama izborim za nešto ozbiljnije”, izjavio je Vukotić za naš portal.

Vukotić je trenutno sa omladinskom reprezentacijom u Subotici na memorijalu ,,Stevan Ćele Vilotić” a po završetku turnira seli se u Lisabon gdje će i zvanično biti predstavljen.