Igor Marković: Meč sa Makedonijom nam je najvažniji

0
727

Uz Rada Mijatovića, najiskusniji rukometaš u reprezentaciji je 36-godišnji Igor Marković.

Lijevo krilo mađarskog Komloa je svjestan da je Crna Gora apsolutni autsajder u duelu sa Njemačkom u „Areni Zagreb” (17.15 časova).

Gledali smo video, spremali se, ali to je prvak Evrope i ne možemo da  prijetimo. Poželjno je da odigramo dobro kako bismo stekli samopouzdanje za utakmicu sa Makedonijom, koja nam je najvažnija“, naglasio je Marković.

Čovjek kojem će ovo biti treće veliko takmičenje ističe da nije samo duel sa Makedonijom šansa Crne Gore, ali jeste najveća.

“Slovenija nije jaka kao na Svjetskom prvenstvu. Oslabila je u odbrani, bez Doleneca ni u napadu nije ekipa kakva je bila, ali je i pored toga veoma ozbiljna reprezentacija. Svi znamo ko je Veselin Vujović, kako njegovi timovi igraju, tako da je naša najrealnija šansa, ipak, Makedonija”.

Marković je igrao sva tri meča Crne Gore i Njemačke, u kojima „lavovi” imaju dvije pobjede i poraz. Protiv aktuelnog šampiona Evrope su ostvarili možda i najšokantniju pobjedu, 1. novembra 2012. u Manhajmu (31:27)

“Odigrali smo dobro protiv Švedske dvije utakmice 2012. godine i u junu u Nikšiću, ali onaj meč u Manhajmu je bio najbolji naše reprezentacije. Sve se bilo poklopilo – imali smo fenomenalnu odbranu, napad je bio dobar, golmani vrhunski. Kada bi se to ponovilo, onda bismo mogli da opet pobijedimo Njemačku, ali je realno ona sada na većem nivou, raste iz prvenstva u prvenstvo, ima novi sistem i igrače i jedan je od favorita za medalje“, realan je Marković.