Igor Krivokapić nosi Goražde do opstanka

0
1025

Crnogorski srednji bek nezaustavljiv je na parketu ove sezone. 

Kao najbolji strijelac posljednjeplasirane ekipe Cazina, gdje je prosječno postizao 8 golova po meču, Igor Krivokapić u januaru prelazi u Goražde kao veliko pojačanje u borbi za opstanak.

Crnogorski srednji lijevi bek ranije je nosio dres Lovćena, te nakon kratke epizode u Mađarskoj, seli se u bosansku Premijer ligu. Od svog dolaska u Goražde, postao je najbolji asistent ekipe, predvodeći tim u nikad tijesnijoj borbi za ostanak u Premijer ligi BiH. Čak 8 ekipa je u “opasnosti”, od kojih će se 5 preseliti u niži rang takmičenja.

U porazu od Bosne, 29:24, Krivokapić je bio ubjedljivo najbolji strijelac susreta, postigavši čak 12 golova. Njegova ekipa u sledećem kolu igra najvažniji meč sezone, na svom terenu će dočekati Slogu, direktnog rivala u borbi za opstanak. Utakmica će biti odigrana u subotu od 19:00 sati.

Igor svojim partijama privlači sve više pažnje, ističući kandidaturu za crnogorski nacionalni dres, imajući u vidu da je pozicija klasičnog srednjeg beka naše selekcije u najmanju ruku problematična.