Igor Kolaković: Želim da vodim Crnu Goru!

0
1111

Ukoliko ne pronađe adekvatan klupski angažman ili mu novi klub dozvoli da istovremeno obavlja dva posla Igor Kolaković će preuzeti odbojkaše Crne Gore.

“Pričao sam sa ljudima iz Saveza. Razgovori su bili više nego korektni. Volio bih da preuzmem reprezentaciju, ali trenutno imam razgovore i sa klubovima iz inostranstva, pa ne bih volio da budem nekorektan i neozbiljan. To nikada nijesam bio. Lako može da se dogodi da čelnici novog kluba, zauzmu stav da ne mogu istovremeno da radim na dva mjesta. U slučaju da se sve bude odvijalo kako bih ja želio sješću na klupu Crne Gore“, rekao je Kolaković u intervjuu za “Sport Klub”.

Razloga za žurbu nema jer reprezentaciju Crne Gore prve obaveze očekuju tek u maju naredne godine kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Crna Gora je u grupi sa Rusijom, Estonijom, Rumunijom, Mađarskom i Kosovom.

„Kvalifikacioni turnir se igra u Estoniji. Selekcija koja osvoji prvo mjesto ide na Svjetsko prvenstvo, a drugoplasirana će imati priliku da stigne do cilja kroz baraž mečeve. Favorit je naravno Rusija“.

Trofejni stručnjak smatra da naša reprezentacija u bliskoj budućnosti može da se plasira na neko veliko takmičenje.

“Crna Gora je trenutno u C grupi Svjetske lige. Potencijala ima. Međutim, neophodan je veliki rad i vrijeme da se stigne do velikog takmičenja. Ne znam koliko je realno da se mašta o plasmanu na Svjetsko, ali mislim da bi Crna Gora mogla i morala da se izbori za mjesto na narednom Evropskom šampionatu što bi zaista bio korak naprijed, korak koji bi mnogo značio u smislu popularizacije, medijske pažnje i svega ostalog što je neophodno da bi se stiglo do evropskog i svjetskog vrha. To je dug i težak put, ali nije neostvariv, naprotiv“, kazao je Kolaković.

Kolaković tokom nedavne posjete OSCG

Kolaković je istakao da će sve biti jasnije krajem januara ili početkom februara…

“Jednog dana ću sigurno preuzeti Crnu Goru, samo je pitanje u kom momentu. Sve će biti mnogo jasnije krajem januara, početkom februara“, zaključio je Kolaković.