Igor Drobnjak na prestižnom košarkaškom kampu

0
334
Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Junior Mega Bemaxa i crnogorski mladi reprezentativac, Igor Drobnjak, otputovao je na evropsko izdanje prestižnog košarkaškog kampa „Košarka bez granica“ koji se od 13. do 16. avgusta održava u Tel Avivu u Izraelu. 

Ovogodišnji 16. po redu evropski kamp u organizaciji NBA i FIBA će okupiti najtalentovanije košarkaše i košarkašice do 17 godina starosti iz 22 države, koji će imati priliku da treniraju i slušaju predavanja brojnih poznatih trenera, bivših i sadašnjih igrača kao i rukovodioca iz raznih timova, uključujući i iz NBA lige. Glavni promoteri kampa u Tel Avivu su bivša NBA zvijezda i legendarni centar San Antonio Sparsa Dejvid Robinson, kao i izraelski reprezentativac i košarkaš Golden Stejta Omri Kaspi.

Na evropskom kampu „Košarka bez granica“ koji je prošle godine održan u Helsinkiju su učestvovali sada već prvotimci Mege Nikola Mišković i Goga Bitadze.

Drobnjak je prošlog leta došao u redove Mega Bemaxa gde je igrao za kadetski i juniorski tim. U Triglav Kadetskoj ligi Srbije sa Megom završio na drugom mjestu uz prosjek od 16.1 poena, 3.6 skokova i  4.3 asistencije po meču. Igrao je takođe i za junioski tim koji je osvojio drugo mjesto u Evropi i Srbiji. Posebno se istakao na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Istanbulu gdje je bio tvorac velikog preokreta i pobjede protiv Real Madrida, kada je za nepuna 3 minuta u posljednjoj četvrtini vezao 11 poena.