Hasanić pod znakom pitanja za Slovačku i Italiju

0
341

Golmanki norveškog Storhamara, do prošle godine Larvika, napuklo je rebro, a u ponedjeljak će selektor Dragan Adžić dobiti odgovor da li dolazi na pripreme.

– Super se osjećam, ali imam problem sa rebrom. Nijesam željela do ponedjeljka da se o tome priča, ali je selektor Adžić primjetio da nijesam igrala posljednji meč i pozvao me. U ponedjeljak ću znati da li dolazim na pripreme i hoću li braniti protiv ove dvije selekcije. Naravno, selektor je maksimalno korektan i kazao mi je da ne želi da rizikujem. Iskreno da vam kažem, pomalo sam bila iznenađena pozivom, ali Adžić je takav, sve prati i do igrača mu je stalo – kazala je Alma. Bila je važniji adut za plasman Crne Gore na SP.

Smatra da mlade „lavice“ mogu mnogo.

– Oduševljena sam. Znala sam da je ekipa mlada, ali nijesam znala šta mogu očekivati. Cure su super, imaju isti cilj – da postanu najbolje. Svjesna sam da u početku neće biti perfektno, ali dobrim radom sa Adžom u budućnosti će Crna Gora biti jaka reprezentacija.

Kako gledaš na SP, ima li šanse za iskorak?

– Moramo da damo se od sebe, da budemo spremne. A niko ne može očekivati nešto veliko. Ali, ako nastavimo da treniramo jako i posvećeno kao do sada, možemo daleko, mada ne mogu reći koliko daleko.

Ko je favorit, Norveška?

– Kod njih nema ništa drugo nego zlato. Sve drugo je poraz. Neće u javosti trener to kazati, ali čujem igračice kako pričaju. Navikle su na prva mjesta.

Dugo si u Norveškoj, niko ih bolje ne poznaje, može li neko, nekad i kako da ih pomjeri sa vrha?

– Treniraju jako, kao mašine su. Ustvari, kao roboti. Imaju tempo, ako im neko doskoči i popne se na taj nivo, što je za njih najgore, onda je sve moguće. Čak i na SP u decembru. Eto, Holandija je sa njima igrala brz rukomet, što je putokaz za ostale. To treba i mi da počnemo da igramo jer imamo mladu ekipu, brza krila…

Mnogi smatraju da su Norvežanke mentalno najjače?

– Mentalitet je kod nas, Balkanaca, bolji. Razumijemo rukomet na skroz druga- čiji način, samo što su ovo mašine i roboti i idu sve na silu.

Kako se osjećaš u Hamaru – nova sredina, sa novim igračicama i sa nevjerovatnom Hajdi Loke?

– Pričala sam sa trenerom pred dolazak u Hamar i dao mi je inspiraciju. Više sam vjerovala Storhamaru, manje u Larvikov koncept. Vjeruju u mene 1000 posto, idemo na titulu, nadam se da ćemo izboriti naredne godine kvalifikacije za Ligu šampiona.

Da li je zaista Loke najbolji rukometni profesionalac?

– Osmi dan nakon porođaja je trčala i radila testove. Bolja je bila od svih. Loke je mašina, daje se 100 posto, čovjek ne može da vjeruje koliko trenira, nestvarna je. Kao osoba je korektna, jednostavna i upravo je ona trebala Storhamaru – zaključila je Hasanić.