Hadžibegić: Postoji baza za nadu, moramo da pokušamo da se kvalifikujemo

0
169
Foto: FSCG

Faruk Hadžibegić bez euforije, ali sa velikim očekivanjima, čeka takmičarski debi na klupi Crne Gore, u utorak od 20 i 45 protiv Češke.

Peti meč u kvalifikacijama za EURO, posljednja šansa da se nacionalni tim vrati u borbu za drugo mjesto.

“Mi nemamo šta da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri”, rekao je Hadžibegić.

Češka u Podgoricu dolazi nakon poraza u Prištini, ali nije samo rezultat tog meča uvjerio Hadžibegića da Crna Gora može do pobjede u sjutrašnjem duelu.

“Ja sam protiv Mađarske vidio da mi možemo da pobijedimo, a meč Kosovo – Češka je to potvrdilo. Kosovo je bilo hrabro, požrtvovano i za to je nagrađeno. Ja više gledam šta mi možemo da napravimo, a utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal. Postoji baza za nadu, mi moramo sve da pokušamo da se kvalifikujemo. Zbog toga i igramo”.

Hadžibegićev početak je bio dobar, ali…

“Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano, ako smo pobijedili Mađarsku. Nema ni euforije, nema ni katastrofe. Bilo je iznenađenja minulih dana, zašto ni mi ne bi bili iznenađenje”.

“Želim da budemo takmičari, nema prepotencije u mojoj želji. Crna Gora ima istoriju fudbala, mi moramo to da opravdamo, a mislim da imamo kapacitet da to uradimo. Želimo i da publika ode zadovoljna sa stadiona. Eto, nakon poraza Bugarske od Engleske nismo peti, nego četvrti, pa i neka bude i to neki motiv više”, zaključio je Hadžibegić.