Hadžibegić: Nema euforije

0
250
Foto: FSCG

Duel sa Češkom jubilarni 100. reprezentacije Crne Gore…

,,Hrabri sokoli“ večeras od 20:45 časova dočekuju Češku u petom kolu grupe A kvalifikacija za EURO 2020.

Osim po rezultatskoj važnosti za nastavak ciklusa, ova utakmica izdvaja se i zato jer je jubilarna 100. od kada postoji reprezentacija.

– Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano ako smo pobijedili Mađarsku prije nekoliko dana. Dakle, nema ni euforije, ali ni katastrofe. Bilo je iznenađenja minulih dana u kvalifikacijama, zašto i mi ne bismo bili iznenađenje. Želim da budemo takmičari, nema prepotencije u mojoj želji. Crna Gora ima istoriju fudbala, mi moramo to da opravdamo, a mislim da imamo kapacitet da to uradimo. Želimo i da publika ode zadovoljna sa stadiona. Eto, nakon poraza Bugarske od Engleske nijesmo više peti, nego četvrti na tabeli, pa i neka bude i to neki motiv više. Nemamo što da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri, kazao je selektor Faruk Hadžibegić na pres konferenciji.

Češka je u subotu poražena od Kosova u Prištini, što može biti prednost za ,,sokole“ u ovom trenutku.

Ja sam u utakmici protiv Mađarske vidio da mi možemo da pobijedimo, a meč Kosovo – Češka je to potvrdio. Kosovo je bilo hrabro, požrtvovano i za to je nagrađeno. Više gledam što mi možemo da napravimo, a utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal. Postoji baza za nadu, mi moramo sve da pokušamo da se kvalifikujemo. Zbog toga i igramo. Dok god bude i matematičkih šansi za prolazak dalje, borićemo se, poručio je iskusni stručnjak.