Grci očitali lekciju “ajkulama”, Crna Gora bez medalje

0
292
Foto:fina-budapest2017.com

Crnogorski vaterpolisti izgubili su četvrtfinalni meč od Grka rezultatom 12:7 , tako da se neće boriti za medalju na svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Nakon remija sa Kanadom, i ubjedljivih pobjeda protiv Brazilaca i Kazakstanaca došao je red na prvi pravi test na velikom takmičenju za naše mlade momke. Grčka je očitala lekciju našima, pogotovo u drugoj četvrtini, ali ne možemo se oteti utisku da su “ajkule” mogle bolje, da se igralo bilo kad, juče, sjutra, prekosjutra – Grci nas ne bi ovako lako pobjedili.

Možda je i taj promašen peterac Draškovića na samom startu meča bio uvid kako će se utakmica odvijati do kraja, nakon što je poslije promašenog peterca, Gunas realizovao igrača više.
Imala je Crna Gora prilike da do kraja četvrtine postigne gol, ali su prečka, sreća i golman Grčke Flegas stali na put tome. Lazović je dobro ušao u meč, čuvao je naš gol.

vscg

Druga četvrtina – potpuni potop Crnogoraca.

Grci prave seriju od 3:0, iskoristili su 3 napada od 4 pokušaja, dok su naši bili potpuno nemoćni u tim momentima.
Mišić je iskorostio igrača više postigavši gol, ali onda Murikis i Fudulis daju golove i Grci idu na maksimalnih +5. Radović je smanjio do kraja četvrtine na 2:6, ali je bilo jasno već na poluvremenu da će Grci čekati vjerovatno Mađare u polufinalu.

Grci su u drugom poluvremenu izašli da “odrade” posao, pošto su najteži dio meča završili već u prvom.

Istu sliku smo gledali u trećem kao i u prva dva kvartala. Nemoć Crne Gore u napadu, loše organizovani napadi, katastrofalna realizacija igrača više 1/4 u tom momentu. Grci potižu dva gola, idu na 8:2.

Fudulis je izašao spreman da igra i povede svoje do polufinala, svojim trećim golom dovodi Grke na 9:2, agonija Crne Gore se nastavlja jer su centri Grčke odradili najveći dio posla, apsolutno “ugasivši” naše.

Fudulis i Draško Brguljan su postigli golove do kraja treće, tako da su Grci u posljednjih 8 minuta utakmce Grci otišli sa +7.

Nikola Murišić je smanjio na minus 6 na 5 minuta do kraja meča, asistirao je Ukropina.

Radović, Petković i Brguljan su uspjeli da donekle ublaže poraz do kraja meča.

Prošla su zlatna vremena crnogorskog vaterpola, ovi mladi momci će sigurno napredovati, ali će im za to trebati vremena, još nekoliko velikih takmičenja, jakih utakmica…vremena. Strpljenja će morati imati crnogorski navijači i crnogorska javnost jer se uspjeh ne može postići preko noći. Ostaje nam da bodrimo momke protiv lošijeg iz meča Mađarska-Rusija, a onda da se nadamo da će Vlado Gojković polako početi da slaže kockice a mi još koji put slaviti medalje sa vaterpolistima.

 

Sastavi:

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan(1), Banićević, Petković(1), Darko Brguljan(1), A. Radović(2), Drašković, Ukropina, Đ. Radović, Mišić(1), Čučković, Murišić(1), Šćepanović.

Grčka: Flegas, Geniduinas(1), Delakas, Fudulis(4), Murikis(1), Gunas(2), Vlahopulos(1), Dervisis(1), Kapotsis, Potikeas, Argiropulos, Kanakakis, Kolomvos(1), Zerdevas.