Govedarica: Pokazali smo da možemo da se suprotstavimo svakome i da sve zavisi od nas.

0
462
Foto: fk-buducnost.me

Na konferenciji za novinare pred današnju utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Budućnosti i slovačkog Trenčina govorili su šef stručnog štaba “plavih” Zoran Govedarica i kapiten Stefan Milić.

O protivniku, trener Govedarica je rekao sljedeće:

“Na posljednjoj provjeri protiv Rostova od 20 fudbalera bilo je 16 stranaca, od toga 13 mladih reprezentativaca. Ekipa koja je uigrana i kompaktna, favoriti su na papiru. Bez obzira što su favoriti, daćemo sve od sebe da dobijemo ovu utakmicu. Bilo koji pozitivan rezultat protiv Trenčina, oni su sve utakmice ove godine igrali na strani iz razloga jer se njihov stadion renovira, tako da im gostovanje ne predstavlja problem.”

Budućnost nije favorit, ali može da igra protiv svakoga, nastavio je trener Govedarica.

“Pokušaćemo da ne dozvolimo Trenčinu da igra svoju igru, na to smo se i pripremali tokom boravka na Zlatiboru u utakmicama protiv ekipa koje su trenutno na višem nivou od nas (Vojvodina i Napredak). Pokazali smo da možemo da se suprotstavimo svakome i da sve zavisi od nas.”

Na pitanje kako stručni štab i fudbaleri gledaju na evropske utakmice, Govedarica je rekao:

“Evropske utakmice su svečanost i proslava poslije duge sezone, ovo je „šlag na torti“ jer je ovo fudbalerima kruna svega što su uradili tokom godine i najviše treba da razmišljaju o ovim utakmicama. Radimo tek mjesec dana, teško je u tom periodu promijeniti nešto više. Idemo u dobrom pravcu, još uvijek se sklapa igrački kadar ali šta je tu je, utakmica je došla u ovom trenutku i moramo se što bolje pripremiti za nju.”

Kapiten Stefan Milić, iako mlad, spreman je da sa trakom oko ruke vodi svoje saigrače u dvomeču sa Trenčinom.

“Biti kapiten Buducnosti je prije svega velika cast, ali i obaveza prema prošlim i budućim generacijama. Saigrači mi pomažu u svemu i biti kapiten ovoj grupi momaka je zadovoljstsvo. Vjerujem da zajedno možemo postići mnogo u Evropi, a posebno u prvenstvu koje uskoro počinje.”

Na pitanje o protivniku, Milić je rekao :

“Trenčin je ozbiljan protivnik, sastavljen od odličnih fudbalera, a igraju dosta napadački, za gol više. Međutim, na terenu je 11 na 11, ova ekipa može da igra sa svakim protivnikom i uz pravi pristup možemo izvući povoljan rezultat pred revanš.”