Gojković za CdM: Na pravom smo putu da vratimo CG u vrh!

0
1073
FOTO: REUTERS

Crnogorski vaterpolisti letom iz Tivta stigli su u Budimpeštu gdje će u ponedjeljak početi nastup na Svjetskom prvenstvu. Želja je medalja, kaže za CdM Vladimir Gojković selektor našeg tima. Realan cilj ipak je prvo mjesto u grupi i četvrtfinale.

Gojković je sa igračima iz domaćeg šampionata pripreme počeo još u maju. Ipak čitavu reprezentaciju na raspolaganju nije imao dovoljno, volio bi, kaže, da je još ranije mogao na sve da računa.

Imamo taj problem što smo se kasno kompletirali, tek smo prije desetak dana u Španiji sakupili cijelu ekipu. Sad moramo još malo to da uigramo. Mislim da smo mnogo napredovali, a posebno mlađi igrači od početka priprema i na kraju smo imali te dobre rezulate u pripremnim mečevima. Sada dolazi ono pravo, ono zašto smo se spremali, SP. Ima još nekih nedostataka da ispravimo u ovih nekoliko dana.” – kazao je Gojković za CdM.

Kao nikada ranije naša reprezentacija ima više opasnosti za protivničke odbrane i sa desne strane. Prvenstveno zbog talentovanih ljevaka, Đura Radovića i Alekse Ukropine.

“Njih dvojica su mladi momci zbog toga nikako ne mislim da ih hvalim. Njihovo je da rade i da koriste te prilike što još nijesu poznati pa će imati prostora i šansi i na mečevima jer će rivali više pažnje poklanjati nekim iskusnijim u našem timu. Radili su dobro i svaki trud se isplati. U prošlosti smo igrali bez ljevaka, sada su njih dvojica tu, ima i mlađih koji dolaze. Od njih se još ne očekuje spektakularna igra i da budu nosioci igre, ali moraju da budu odgovorni i da se žrtvuju za tim do maksimuma, jer to je pravi put za jednog mladog igrača.” – poručuje Gojković.

Naši su u grupi sa Kazahstanom, Brazilom i prvim rivalom Kanadom. Cilj je jasan, prvo mjesto u grupi.

“Igrali smo sa Kazahstanom i ne bi trebalo da bude problema, ako ih ne potcijenimo. Mislim da će ovaj meč sa Kanadom biti izuzetno važan, zato što je prvi, u jutarnjem terminu i protiv najjačeg rivala. Moramo ući maksimalno koncentrisani glavom, mislim da smo bolji tim, ali ne smijemo dozvoliti da uđemo u neki rizik. Poslije toga imamo meč sa Brazilom, koji može biti težak jer imaju nekoliko iskusnih igrača, ali u ovom momentu nemamo najbolje informacije o njima.”

Gojković ulogu favorita prepušta Srbiji, Mađarskoj, Italiji i Hrvatskoj, ali je siguran da ako budemo na maksimumu možemo da im pomrsimo račune.

“Želja za medaljom je uvijek tu. Mislim da idemo korak po korak. Ako osvojimo prvo mjesto u grupi čekamo tog rivala u četvrtfinalu. Nijesmo u situaciji da prijetimo, ali ako dođemo do onog nivoa, koji mislim da možemo, trebalo bi da sa većinom ekipa imamo šansu. Srbija, Hrvatska, Mađarska i Italija su u pripremnom periodu pokazali da su najjači. Dajemo im tu ulogu favorita, ali mislim da sem Srbije koja vlada svjetskim vaterpolom, da ukoliko budemo na maksimalnom nivou možemo svima da se suprotstavimo.” – ističe naš selektor.

Ovo je prvo veliko takmičenje na kom naša selekcija putuje u podmlađenom sastavu, ali selektor je siguran da smo na pravom putu da stvorimo opet izuzetno jaku generaciju.

“Neće biti sedam igrača koji su igrali u Riju i to je veliki veliki rez. Ja sam zadovoljan kako su radili, veliki broj igrača iz Crne Gore bio je sa nama tu praktično do kraja. Ja u njima vidim budućnost našeg vaterpola, da ponovimo ovo narednu i još jednu godinu i mislim da ćemo vratiti reprezentaciju u vrh svjetskog vaterpola.” – zaključio je Gojković.