Gojković skratio spisak, nema Filipa Klikovca

0
1209

Evropsko prvenstvo u Barseloni počinje u ponedjeljak 16. jula, a crnogorski vaterpolisti će posljednje dane priprema provesti u Podgorici.

Tako je selektor Vladimir Gojković saopštio skraćeni spisak od 18 igrača koji će od sjutra do srijede trenirati na zatvorenom bazenu SC “Morača”.

U odnosu na spisak koji je objavljen prije pet dana pred nastavak priprema u Herceg Novom, sada nema Filipa Klikovca, te mladog golmana Petra Tešanovića i Jovana Sarića.

Pripreme u Podgorici će odraditi: Dejan Lazović, Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Draško Brguljan, Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Marko Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Bojan Banićević, Vlado Popadić, Uroš Čučković, Vladan Spaić, Saša Mišić i Nikola Murišić.

Do polaska u Barselonu, koji je najavljen za 14. jul, Gojković će morati da precrta petoricu igrača.

“Ajkule” će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B, a prvi meč na takmičenju je protiv Francuske 16. jula od 11 časova.

Dva dana kasnije slijedi meč sa Maltom (17 sati), a 20. i derbi u grupi protiv Španije (22h) koji bi, ako ne bude iznenađenja, i trebalo da odlučuje o prvom mjestu.

Grupu A čine Italija, Mađarska, Njemačka i Gruzija, u C su Hrvatska, Grčka, Holandija i Turska, a u D se nalaze Srbija, Rusija, Rumunija i Slovačka.

Najbolje ekipe iz grupa idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane će morati u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Crna Gora je do sada na evropskim prvenstvima osvojila tri medalje – zlato u Malagi 2008, kao i srebra iz Ajndhovena 2012. i Beograda 2016.