Gojković: Raduje povratak Ukropine, da vidimo na koga možemo da računamo

0
216
Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigraće 12. marta sa Francuskom u Nikšiću meč posljednjeg šestog kola grupe B kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Meč je lišen rezultatskog značaja, jer je Crna Gora već obezbijedila plasman na finalni turnir koji se igra u Zagrebu i na kome će učestvovati osam reprezentacija iz Evrope, koje će se boriti za plasman na završni finalni turnir, na kome će uz četiri provoplasirane selekcije sa turnira iz Zagreba, učestvovati i četiri selekcije koje nisu iz Evrope.

Završni finalni turnir se podsećanja radi igra u Beogradu, a na turniru u Zagrebu, za četiri mjesta koja vode u Srbiju, pored domaćina Srbije koja će sigurno učestvovati na završnom turniru kao domaćin, bez obzira na rezultate u Zagrebu, boriće se Hrvatska, Italija, Španija, Crna Gora, Grčka, Mađarska i Rusija.

Crna Gora brani titulu u Svjetskoj ligi, a ove godine je ulog u renomiranom takmičenju mnogo veći od zlatne medalje, jer prvo mjesto donosi plasman na Olimpijske igre u Japanu.

Na spisku selektor Vladimira Gojkovića za meč protiv Francuza nalaze se: Dejan Lazović, Stefan Vidović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

S obzirom da smo obezbijedili plasman na finalni turnir Svjetske lige u konkurenciji reprezentacija iz Evrope, odlučili smo da za meč protiv Francuske pružimo priliku mlađim igračima, da vidimo na koga u ovom trenutku možemo da računamo za mnogo važnije duele koji slijede. To naravno ne znači da bez motiva i ambicija ulazimo u duel sa Francuskom. Za nas je svaka utakmica izazov, svaka utakmica je prilika da napravimo korak naprijed. Posebno se to odnosi na mlade igrače koji se nalaze na spisku i koji će dobiti priliku da se nametnu. Nadam se da ćemo imati veliku podršku ljubitelja vaterpola i sporta u Crnoj Gori, naglasio je Vladimir Gojković.

Ono što sigurno raduje pomenute ljubitelje sporta i vaterpola u Crnoj Gori, je povratak u državni tim Alekse Ukropine, momka koji je prošle sezone igrao za Jadran u Ligi šampiona i koji je tokom ljeta prešao u OSC iz Budimpešte. Imao je problema sa povredom ramena, vratio se utakmicama, igrao je upravo protiv Novljana u polufinalu LEN Evrokupa, ali je Jadran posle čudesnog preokreta stigao do finala.

“Sve nas raduje povratak Alekse Ukropine. Oporavio se od povrede, igrao je za OSC u posljednjih mjesec dana. Bio je sa druge strane bazena protiv nas u nedavnom polufinalu LEN Evrokupa. Djeluje dobro, polako ali sigurno se vraća u željenu formu. Utakmica sa Francuskom će biti prilika da napravi korak naprijed u tom pravcu i da ponovo obuče kapicu sa državnim grbom i osjeti pozitvni reprezentativni duh, naglasio je Gojković.

Utakmica između Crne Gore i Francuske igra se u utorak sa početkom u 18 časova u Nikšiću. Ulaz na utakmicu je besplatan, a poslije duela koji je kao što smo naglasili lišen rezultatskog značaja Crna Gora i Francuska će do subote zajedno trenirati u Nikšiću i Podgorici.