Gojković: Mlađi igrači imaju priliku da se pokažu

0
137

Vaterpolisti Crne Gore igraće 12. marta sa Francuskom u Nikšiću meč posljednjeg šestog kola grupe B kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Na spisku Gojkovića za meč sa Francuskom su: Dejan Lazović, Stefan Vidović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Bogdan Đurđić, Dimitrije Kriještorac, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

“Spisak je bez nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji. Obezbijedili smo plasman na završni turnir Evropa kupa i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinale, tako da ova utakmica nema veliki rezultatski značaj. Ali, za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov. Tu je jedan dio igrača koji je već duže vrijeme standardan, biće mlađih, biće igrača koji manje igraju. Imaće priliku da se pokažu, nadam se pred punim tribinama u Nikšiću. Očekujem podršku da odigramo jedan pravi meč i na kraju slavimo. Raduje činjenica da se vraća Ukropina nakon duže pauze zbog povrede. Posljednjih mjesec dana igrao je za svoj klub iz Mađarske. U utakmici protiv Jadrana je izgledao dosta korektno, tako da se nadamo da će se brzo vratiti na onaj nivo na koji je bio”, kazao je Gojković.

Utakmica se igra od 18 sati, ulaz je slobodan.

“Nećemo raditi pripreme u ovom sastavu sa Francuzima, nego u dosta podmlađenom. Odradićemo neka četiri treninga u Podgorici nakon utakmice i to je prilika da provjerimo mlade igrače koje dolaze, što sada, što poslije ovog ciklusa“, zaključio je selektor Crne Gore.