Gojković: Juniori imaju potencijal, rade dobro i vrlo brzo biće u seniorskom timu

0
1760

Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije, istakao je da na neke od srebrnih juniora već ozbiljno računa.

Mladi Radović je već bio ovog ljeta na akcijama seniorske reprezentacije. Momci su dio sistema, sve njih dobro poznajem s obzirom da sam ih dvije godine vodio kao selektor u mlađim kategorijama. Imaju potencijal, rade dobro i uz nastavak napretka vrlo brzo biće u A državnom timu – rekao je Gojković.

Za selektora naše reprezentacije ovaj uspjeh nije slučajan.

Reprezentacija je prošle godine na Evropskim igrama u vaterpolu malo razočarala, osvajanjem devetog mjesta. Znali smo da vrijede i da mogu više od toga, vratili su nam povjerenje dobrim radom i osvajanjem ovog srebra – kazao je Gojković.

Selektor je istakao da je stručni štab ovog ljeta odradio odličan posao.

Ovi momci su, većim dijelom, bili na okupu još od 20. juna i u dva mjeseca žestokog rada pokazali da su posvećeni nacionalnom timu. Sav taj veliki rad donio je vrhunski rezultat, radilo se i temeljno i dobro uz selektiranje igrača iz dvije generacije, zato zaslužuju čestitke od mene, kako igrači, tako i stručni štab – poručio je Gojković.

Pred našom mladom selekcijom su novi izazovi…

Treba kazati da im je promjena pravila, igra u manjem bazenu sa manjom loptom, sigurno pomogla. Čeka ih za kratko vrijeme Evropsko prvenstvo u Holandiji, po starim pravilima, trebaće da se priviknu, ostave ovaj uspjeh iza sebe. Ubijeđen sam da imaju potencijal, mentalni sklop, da uz stručan rad trenera koji brinu o njima, sve prepreke prevaziđu. A meni se posebno svidio odnos nekih igrača, posvećenost i požrtvovanost koja ranije nije postojala. To me oduševilo – zaključio je Gojković.